Κάλεσμα του ΤΕΕ Θράκης και της ΕΜΔΥΔΑΣ στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Κομοτηνή

30 Ιανουαρίου 201612:00

Από το ΤΕΕ Θράκης, καλούνται όλοι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί – μέλη του ΤΕΕ-Θράκης να συμμετέχουν στο Συλλαλητηρίο Διαμαρτυρίας κατά του προτεινόμενου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια, το Εργατικό Κέντρο, οι Επιστημονικοί Σύλλογοι, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, και οι Σύλλογοι Εργαζομένων και Συνταξιούχων την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής (Πλατεία Ειρήνης) με σκοπό να διατρανώσουν με ένα δυναμικό, ενωτικό, μαζικό μήνυμα:

  • Την κάθετη αντίθεση τους, στην πρόταση νόμου της κυβέρνησης αλλά και τη θέληση τους για την εφαρμογή ενός ασφαλιστικού συστήματος βιώσιμου, υγιούς, αποτελεσματικού, ορθολογικού και δίκαιου.
  • Την απόφασή τους, να μην περάσουν αυτά τα καταστροφικά μέτρα για το ασφαλιστικό, που οδηγούν στον επαγγελματικό αφανισμό τη συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών και το ασφαλιστικό ταμείο μας σε κατάρρευση και ειδικότερα:
  • Τις εξουθενωτικές αυξήσεις των εισφορών για όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, με ιδιαίτερη δε σφοδρότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν συντριβεί οικονομικά από την οκτάχρονη ύφεση και τους οδηγεί εκτός επαγγέλματος, τους νέους Μηχανικούς δε στην μετανάστευση.
  • Την κατάργηση του Ταμείου μας ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και την ενοποίησή του σε έναν Φορέα, χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση και τέλος χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημαντικότατες ιδιαιτερότητες που έχει το Ταμείο μας στην 80χρονη ιστορία του.
  • Τις τεράστιες μειώσεις των συντάξεων που προσδιορίζονται σε ποσοστά από 20%-40%, δηλ. συντάξεις επαιτείας μετά από 40 χρόνια τουλάχιστον ασφάλισης.
  • Την οριστική κλοπή των ακόμα υψηλών (τηρουμένων των αναλογιών) αποθεματικών του Ταμείου.
  • Την κατάργηση της έκπτωσης κατά 50% στην εισφορά Κ.Σ. και Επικουρικής για τους νέους Μηχανικούς στην πρώτη πενταετία

         (θεσμοθετημένη πάνω από μισό αιώνα).

  • Την έντονα αμφισβητούμενη εγγυοδοσία – πιστοδοσία από το νέο Φορέα (θεσμοθετημένη από καταβολής του Ταμείου μας) που θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή το σύνολο των μικρών και μεσαίων εργοληπτικών και μελετητικών επιχειρήσεων της χώρας, με συνέπειες σοβαρές και για την απαιτούμενη αναπτυξιακή προσπάθεια, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και του λαού.

Και η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης

Σε ανακοίνωσή τηςη, η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης  καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν   στο  Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας κατά του προτεινόμενου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια, το Εργατικό Κέντρο, οι Επιστημονικοί Σύλλογοι, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, και οι Σύλλογοι Εργαζομένων και Συνταξιούχων  την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής (Πλατεία Ειρήνης) με σκοπό να διατρανώσουν  ένα δυναμικό, ενωτικό, μαζικό μήνυμα:

Την κάθετη αντίθεση μας στην πρόταση νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και τη θέληση μας   για ένα  ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, αποτελεσματικό, ορθολογικό και δίκαιο.

Την απόφασή μας , να μην περάσουν αυτά τα καταστροφικά μέτρα για το ασφαλιστικό, που οδηγούν στον  αφανισμό τη συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών και το ασφαλιστικό ταμείο μας σε κατάρρευση . 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr