Κάλεσε τους Δημάρχους σε σύσκεψη για το ΕΣΠΑ ο Παυλίδης. Συνάντηση για τον προγραμματισμό

7 Απριλίου 201509:30

Ο προγραμματισμός για το επόμενο ΕΣΠΑ ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γ. Παυλίδη συγκλήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι όλης της Περιφέρειας για το ΕΣΠΑ.

Στο μικροσκόπιο βρέθηκε η προετοιμασία των Δήμων σε στρατηγικό σχεδιασμό και ετοιμότητα μελετών για την υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ που ξεκινά μέσα στη χρονιά. 

Από την πλευρά της περιφέρειακής αρχής και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Διαχειριστικής Αρχής έγινε ενημέρωση για τους τομείς και τα μέτρα που θα “ανοίξουν” μέσα στη χρονιά και τον προγραμματισμό που πρέπει να υπάρξει έγκαιρα από τους Δήμους.

Στόχος είναι η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής απορροφητικότητα ς από τους πόρους του νέου μεγάλου χρηματοδοτικού εργαλείου για τη χώρα ενώ για το σκοπό αυτό συστήθηκε και ένα συντονιστικό όργανο, το οποίο επιφορτίζεται με τον καλύτερο προγραμματισμό των Δήμων και την επικοινωνία με την περιφέρεια.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr