Κάηκαν 30 στρέμματα παραλίμνιας βλάστησης στο Σέλινο! Νυχτερινή επιχείρηση της Πυροσβεστικής

10 Οκτωβρίου 201409:07

Την επέμβαση 3 οχημάτων και αρκετών ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ξάνθης προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε ξαφνικά λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης σε έκταση, κοντά στη Λίμνη Βιστωνίδα, στο Σέλινο Ξάνθης.

Η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, έκαψε συνολικά 30 στρέμματα από καλαμιές, ξερά χόρτα και και παραλίμνια βλάστηση, πριν η Πυροσβεστική τη θέσει υπό έλεγχο και την κατασβέσει. Η επιχείρηση ήταν δύσκολη καθώς τα οχήματα της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο λόγω του λασπώδους εδάφους.

Δεν κινδύνεψαν άνθρωποι ή εγκαταστάσεις από την πυρκαγιά. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους, αφού αντίστοιχες φωτιές έχουν καταγραφεί και σε άλλα σημεία της πεδινής περιοχής, όπως στα Μάγγανα. Πιθανολογείται ότι κάποιοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν προσβάσεις σε ιδιοκτησίες και χωράφια και είναι ένα φαινόμενο πολύ συχνό αυτή την εποχή.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr