Καύσωνας προ των πυλών: Πότε θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

31 Ιουλίου 201918:22

Την ανηφόρα θα πάρει ο υδράργυρος από την Πέμπτη, 1 Αυγούστου μέχρι και το Σάββατο, 3 Αυγούστου, όποτε και θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου με καύσωνα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, φτάνοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου στη κεντρική Ελλάδα.

Στην Αττική, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 23 έως 35 βαθμούς, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Ωστόσο, το METEOALARM που προειδοποιεί για πιθανή εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων, εμφανίζει με κίτρινο πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας την Πέμπτη. Το κίτρινο σημαίνει «πιθανό κίνδυνο για ορισμένες δραστηριότητες». Ειδικότερα για την Αττική, δίνεται προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, μεταξύ 37 και 41 βαθμούς Κελσίου!

Την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στα Δυτικά.

Για το Σάββατο, ωστόσο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί πως «η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, θα φτάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου».

Η ίδια υπηρεσία προβλέπει σταδιακή πτώση του υδραργύρου από την Κυριακή.

Για «αφρικανικό καύσωνα» προειδοποίησε εξάλλου και το δελτίο καιρού του Open.

Το κύμα καύσωνα που θα είναι ισχυρό, έρχεται από την Αφρική και βρίσκεται προ των πυλών, εξήγησε ο μετεωρολόγος.

Πρόσθεσε ότι ο καύσωνας θα είναι αισθητός από την Πέμπτη στη χώρα. Η κορύφωση θα έρθει Παρασκευή και κυρίως Σάββατο όποτε και θα σημειωθούν, όπως είπε, θερμοκρασίες τοπικά 42 και 43 βαθμούς Κελσίου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr