pouspourikas_tsartsaras

Kόντρα Πουσπουρίκα-Τσαρτσάρα και πόλεμος ανακοινώσεων

27 Απριλίου 201008:31

pouspourikas_tsartsarasΑφορμή για διαμάχη μεταξύ της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. και της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Τσαρτσάρα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Δημοτική Τοπική Οργάνωσης Ξάνθης της Ν.Δ. προχώρησε στην έκδοση σκληρής ανακοίνωσης, στην οποία καταφέρεται εναντίον του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ υποβάλλοντας μια σειρά ερωτήματα γύρω από τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία αλλά και τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στα οικονομικά στις περιόδους διακυβέρνησής του. Ακολούθησε απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία καταφέρεται εναντίον των τοπικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνοντας, αρχικά, αιχμές για το γεγονός ότι συνδιαλέγεται με την Τοπική της Ν.Δ. υπονοώντας ανυπαρξία της ΝΟΔΕ. Παράλληλα απαντά, υπερασπιζόμενο το κυβερνητικό έργο με τίτλο «Εκπλαγήκαμε, τρομοκρατηθήκαμε, απογοητευτήκαμε».

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις:

Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ.:

«Παρακολουθούμε με έκπληξη τις τελευταίες μέρες τις δηλώσεις του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κου. Τσαρτσάρα και ακόμα δε έχουμε συνειδητοποιήσει αν κάνει πολιτικές δηλώσεις ή μιλάει σε μπαρ της Τρούμπας τη δεκαετία του 60! Έτσι κι αλλιώς εκεί που μας κατάντησε το ΠΑΣΟΚ «Καλώς ήρθε το δολάριο..»

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι εκπροσωπώντας την μεγάλη πλειοψηφία των ιδεολόγων Νεοδημοκρατών.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε τις εκλογές γιατί πέρα από συγκεκριμένες αποσπασματικά πετυχημένες πολιτικές σε διάφορους τομείς, γενικά επέδειξε ραθυμία, σε πολλές θέσεις ευθύνης τοποθετήθηκαν άνθρωποι ανίκανοι να διαχειριστούν δημόσιο χρήμα, και έχασε επίσης το ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

Εμείς λοιπόν μετά από αυτοκριτική που οδηγεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, λέμε αυτά τα οποία και ο ελληνικός λαός επιβεβαίωσε με την ψήφο του στις εκλογές τους Οκτωβρίου 2009. Αλήθεια ο κος Τσαρτσάρας μπορεί να μας απαντήσει στα παρακάτω αν ζούσε στην χώρα αυτή?

  1. Τι έχει να πει για την οκταετία 1981-89 και συγκεκριμένα για την πράσινη κάρτα, τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ, την πρόσληψη στο Δημόσιο του ΣΥΝΟΛΟΥ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, τις ροζ βίλες, τα 500 ψωροεκατομύρια, τα εκατομμύρια των ΜΟΠ που αγνοούνται, το σκάνδαλο Κοσκωτά, την υποτίμηση δυο φορές της δραχμής, τον δεκαπλασιασμό του δημοσίου χρέους κ.α.
  2. Τι έχει να πει για την ενδεκαετία 1993-2004 και συγκεκριμένα για το Χρηματιστήριο, τις μίζες στα εξοπλιστικά, τα συνεχή πρόστιμα της Ε.Ε. γιατί ήμαστε ουραγοί σε όλους τους τομείς, την καταβαράθρωση των ασφαλιστικών ταμείων, τον ξέφρενο πλουτισμό λίγων εκλεκτών, το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Αμερικανούς,
  3. Τι έχει να πει για το εξάμηνο Οκτώβριος 2009-Απρίλιος 2010 για τα λεφτά που υπήρχαν, για την αξιοκρατία στις τοποθετήσεις του βαθέως ΠΑΣΟΚ μετά από την περιβόητη διαβούλευση, για τις καθυστερήσεις σε οτιδήποτε κάνοντας τους κερδοσκόπους να μας βλέπουν σα ξερολούκουμο, τις αλχημείες της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τις πωλήσεις ομολόγων, τις κόκκινες γραμμές που ‘γίναν ροζ και πάνε για ολόλευκες, την εμπλοκή του ΔΝΤ, τις φοβερές δηλώσεις και τις κυβερνητικές διαρροές που έφτασαν τα spread σε επίπεδα επιτοκίου πιστωτικής κάρτας του απλού πολίτη! και πάει λέγοντας και ακόμα δεν αρχίσαμε!

 Ο λαός κε Τσαρτσάρα βλέπει τις δηλώσεις σας και γελάει! Τουλάχιστον στην μαύρη κατάθλιψη που μας έχει πιάσει προσφέρετε όντως κοινωνικό έργο. Δεν καταλαβαίνετε προφανώς ότι υπάρχει δρόμος μακρύς για να επανακτήσουν την αξιοπιστία τους τα δυο μεγάλα κόμματα και σε αυτό συντείνουν δηλώσεις σαν κι αυτές που κάνατε. Εμείς στηρίζουμε όπως στηρίζαμε πάντα την όποια Κυβέρνηση των Ελλήνων γιατί μας ενδιαφέρει μόνο το καλό της πατρίδας μας. Σας καλούμε να γίνετε πιο συνετός σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να ξεκρεμάσετε επιτέλους το ημερολόγιο που έχετε στο γραφείο σας με την ένδειξη 1981!

Α….επίσης αν σας είναι εύκολο να μας αποστείλετε και το τελικό σχέδιο του Καλλικράτη που αφορά την περιοχή μας γιατί απ’ ότι καταλαβαίνουμε μόνο εσείς το ξέρετε από όοοοοολη την Δημόσια Διαβούλευση!! Φιλική συμβουλή : Όταν το καράβι βουλιάζει δεν ψάχνεις τον καπετάνιο να κάνεις παράπονα αλλά τρέχεις να σωθείς.

 

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Εκπλαγήκαμε, τρομοκρατηθήκαμε, απογοητευτήκαμε . Και όλα αυτά μόνο διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου της Τοπικής Ν.Δ. Ξάνθης.

Εκπλαγήκαμε, γιατί στο Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης απαντά η τοπική της Ν.Δ. Ξάνθης. Θα θέλαμε να ξέρουμε με ποιους θα πρέπει να συνομιλούμε θεσμικά, για να μην μπερδεύουμε και τους πολίτες.

Τρομοκρατηθήκαμε, γιατί διαπιστώσαμε πως, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. -που όπως όλα δείχνουν η πολιτική τους νοοτροπία δεν συμβαδίζει με την ηλικία τους- όχι μόνο δεν μετανιώνουν και δεν ντρέπονται, αλλά καταφεύγουν σε άκρατο πολιτικάντικο λαϊκισμό τύπου “Εντάξει μωρέ, κάναμε κάποια λάθη βρε αδερφέ, μας τιμώρησε ο λαός στις εκλογές και… τελειώσαμε. Τι άλλο θέλετε από εμάς;” για να κλείσουν με το κλασικό πλέον “το ΠΑΣΟΚ φταίει για όλα” που ακούγαμε και επί κυβερνήσεως Καραμανλή για 5,5 χρόνια, χωρίς όμως να δούμε ούτε μια εξεταστική, αν και δεν είχαν παραγραφεί πολλά από αυτά για τα οποία κατηγορούνταν το ΠΑΣΟΚ. Μας τρομάζει αυτό, γιατί δείχνει ότι ορισμένοι πάνω απ’ όλα βάζουν την προσωπική τους πολιτική ανέλκυση μέσα από το ναυάγιο που λέγεται “Ν.Δ.” και όχι το καλό του τόπου. Και είναι ότι πιο ανεύθυνο μπορεί να κάνεις κανείς αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας.

Απογοητευθήκαμε, γιατί δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ανευθυνότητα εκπορεύεται από εκείνους, ιδίως εδώ στην Ξάνθη, που φαίνεται πως ξέχασαν πολύ γρήγορα το αποτέλεσμα των εκλογών, συνεχίζουν να μην έχουν καμία επαφή με την κοινωνία και “τυφλώνονται” μπροστά σε δημοσκοπήσεις “χαστούκια”. Που επί 5,5 χρόνια έβλεπαν την κυβέρνηση του «καταλληλότερου» να διαλύει τα πάντα και είτε τη στήριζαν, είτε τη χάιδευαν. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι μέρος της ανευθυνότητας πηγάζει και από εκείνους που σφύριζαν αδιάφορα επί «καταλληλότερου» και τώρα επιδίδονται σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που σήμερα “βγαίνουν μπροστά” για να υποστηρίξουν την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ εδώ και 35 χρόνια ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των πολιτών περί “χρηματιστηρίων”, “δεκαετιών ή μηνών ΠΑΣΟΚ”, λέγοντας συνοπτικά και αόριστα πως… απλώς η Ν.Δ. έσφαλε σε ορισμένους μόνο τομείς, δήλωναν λίγες ημέρες μετά τις εκλογές στα τοπικά Μ.Μ.Ε. απογοητευμένοι και πως θα παραιτηθούν και δε θα ασχοληθούν ξανά με την πολιτική…

Δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα να βγει από το βούρκο και να αναπνεύσει με ελπίδα. Δεν πειράζει, το έχει καταλάβει όλος ο Ελληνικός λαός. Και μας κρίνει όλους. Κρίνει και την υπευθυνότητα και την αθλιότητα.

Βρήκαμε μια χώρα υπερχρεωμένη, με τεράστια ελλείμματα, με τεράστιο χρέος (ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ; ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ;) από μια κυβέρνηση, που δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να εξυπηρετεί ισχυρά συμφέροντα, πελατειακά συμφέροντα, να αφήνει την αδιαφάνεια και την διαφθορά να γιγαντώνονται.

Λεφτά υπήρχαν, πού πήγαν; Διπλασιάστηκε το χρέος. Μήπως πήγαν στην ανάπτυξη, μήπως πήγαν στην παιδεία, μήπως πήγαν στην υγεία, μήπως πήγαν στην πρόνοια, στον τουρισμό; Δυστυχώς, χάθηκαν σε πελατειακές και άλλες σχέσεις και στην στήριξη ισχυρών παραγόντων και «ημετέρων» ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ “ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ” όπως θέλει να μας το παρουσιάσει η Τοπική της Ν.Δ..

Αποκαλύπτεται ότι ενώ η Ν.Δ. έλεγε ότι είχε 6% έλλειμμα, φτάσαμε στο 13%, σχεδόν στο 14%, και το κρύβαμε κιόλας! Αυτό που πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα είναι τα εγκλήματα της παρέας του «καταλληλότερου». Αυτά τα «βαρίδια» πληρώνει η Ελλάδα. Όποιος προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού είναι το ίδιο συνυπεύθυνος. Αυτό που πληρώνουν σήμερα οι Ξανθιώτες είναι τα εγκλήματα “παρεών” που η ίδια η τοπική Ν.Δ. προσπαθεί να αποβάλλει, αλλά φαίνεται πως δεν μπορεί. Δεν έχει το θάρρος και την δύναμη.

Ποιες αμαρτίες λοιπόν πληρώνουμε όλοι μας σήμερα; Πληρώνουμε παθογένειες δεκαετιών του ελληνικού κράτους , αλλά κυρίως το εγκληματικό πλιάτσικο της χώρας από τις κυβερνήσεις του «καταλληλότερου». Οι μόνοι που δεν θέλουν να παραδεχθούν την αλήθεια αυτή, είναι ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. και πρώην υπουργός του «καταλληλότερου» καθώς και εκείνοι που τον βάζουν να λέει απίθανα πράγματα στις ομιλίες του και που δυστυχώς βλέπουμε και τοπικούς παράγοντες να ακολουθούν κατά γράμμα.

Όλοι οι Έλληνες όμως, θυμόμαστε ποιοι ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν έντρομοι την εξουσία, πήδηξαν κυριολεκτικά από το πλοίο, για να μην υποστούν τις συνέπειες όσων εγκλημάτων είχαν διαπράξει. Δεν διαβάσαμε καμία αυτοκριτική και από κανέναν της Ν.Δ. για αυτό…

Είναι όλα εκείνα τα «βαρίδια» που χειροκροτούν εκστασιασμένα τον αρχηγό της Ν.Δ. όταν κραυγάζει «απαλλάσσουμε την Ν.Δ. από τα βαρίδια». Όλοι αυτοί όχι μόνο δεν σκύβουν το κεφάλι από ντροπή για αυτά που έκαναν, αλλά έχουν το θράσος να μας κατηγορούν κιόλας επειδή προσπαθούμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα!

Και κάτι τελευταίο. Γνωρίζουμε πως η Ν.Δ. ακολουθώντας το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ (που τόσο πολύ λοιδόρησαν στην αρχή) κάνει τα πρώτα της βήματα σε πιο δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά η τοπική της Ν.Δ. Ξάνθης, φαίνεται πως αγνοεί βασικές αρχές και κανόνες της δημόσιας διαβούλευσης. Κάθε δημόσια διαβούλευση ξεκινά ΜΕΤΑ την κατάθεση ενός Σχεδίου Νόμου. Το ίδιο θα γίνει και με τον “Καλλικράτη”, μετά την παρουσίασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης. Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πρότασή της… Έχει;» καταλήγει η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr