pame

Kαι η ΠΑΣΕΒΕ μαζί με το ΠΑΜΕ την Κυριακή

27 Απριλίου 201120:28

pameΣτις 10 το πρωί της Κυριακής στην Κεντρική Πλατεία, μαζί με το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ (που πρόσκειται επίσης στο ΚΚΕ) πραγματοποιεί συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά.  Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει:

Αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικροί Έμποροι, Αυτοκινητιστές. Τιμώντας τους Αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, παίρνουμε μέρος μαζικά στον εορτασμό της 1ης Μάη.

Οι κατακτήσεις που είχε με τους αγώνες της η εργατική τάξη για βασικά δικαιώματα, όπως η κοινωνική ασφάλιση, η δωρεάν υγεία και παιδεία, το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις και πολλά άλλα, αποτελούν τη βάση ΚΑΙ των δικών μας κοινωνικών κατακτήσεων. Με εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού για την «χρεοκοπία της χώρας» και με πρόφαση τα χρέη και τα ελλείμματα, όλες αυτές τις κατακτήσεις, τις παίρνουν πίσω.

Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, με τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια, έχουν ήδη οδηγηθεί στην χρεοκοπία.  Την καταστροφή στα μικρομάγαζα την έχουν φέρει η μείωση μισθών και συντάξεων, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, τα χρέη στις Τράπεζες, η ακρίβεια, η ανεργία, οι περαιώσεις και η φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων με την αύξηση του ΦΠΑ και των άλλων ειδικών φόρων.

Την ίδια ώρα έχουν μπουκώσει τις τράπεζες με δισεκατομμύρια, και τα κέρδη των πολυκαταστημάτων, των μεγαλέμπορων, των μεγαλοεισαγωγέων, των βιομήχανων, των μεγαλοκατασκευαστών, με μια λέξη των μονοπωλίων, καλά κρατούν !  Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, παγκόσμια και στη χώρα μας, δείχνει ότι οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ δεν έχουν μέλλον στην οικονομία του ανταγωνισμού των μονοπωλιακών ομίλων .

Η προοπτική των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, συνδέεται με την πάλη για την κατάκτηση μιας εξουσίας προς όφελος του λαού.Μιας οικονομίας όπου ο πλούτος που παράγεται δεν θα χρησιμεύει για την αύξηση των κερδών μιας δράκας μονοπωλίων, αλλά για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Την 1η Μάη διαδηλώνουμε μαζί με τους συμμάχους μας μέσα στην κοινωνία, μέσα στο λαό. Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, ενώνουμε τη φωνή μας στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, με την εργατική τάξη και το Π.Α.ΜΕ.

Οι κοινοί μας Αγώνες με τους συμμάχους μας είναι μονόδρομος.

 

  • Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που την συναποφάσισε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν με συνέπεια την ίδια στην ουσία πολιτική για την γιγάντωση των μονοπωλίων.
  • Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Β. Αφρική,στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, Ιράκ και αλλού, διεκδικώντας για τα ντόπια μεγαλοσυμφέροντα ένα κομμάτι από τη λεία, ποτισμένο από το αίμα των λαών.

Η ενίσχυση του αντιμονοπωλιακού προσανατολισμού του Συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ, ενάντια στην πλειοψηφία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ– ΕΣΕΕ που αποτελούν στήριγμα των μονοπωλίων, είναι αδήριτη ανάγκη.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στην Πρωτομαγιάτικη ,διαδήλωση τιμάμε τους Αγώνες που έγιναν και προετοιμάζουμε τους νέους και μεγαλύτερους Αγώνες που θα έρθουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr