jutta_620

Μια Γερμανίδα σοσιαλδημοκράτης στην Ξάνθη: Τέλος στην πολιτική της λιτότητας (+vid)

9 Ιουνίου 201205:22

jutta_620Την άποψη ότι υπάρχουν και άλλες πολιτικές στη Γερμανία και την Ευρώπη, λιγότερο συντηρητικές, εξέφρασε από την Ξάνθη η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Jutta Steinruck.


Η ευρωβουλευτής του SPD βρέθηκε στην Ξάνθη, καλεσμένη της Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενη από τον Γιώργο Βασιλειάδη, ξανθιώτη, μέλος του SPD και του ΠΑΣΟΚ από το Ludvigshafen, πόλη και της Jutta Steinruck.

Επισκέψεις στην Ξάνθη

Η Γερμανίδα πολιτικός επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής την Αντιπεριφέρεια και το Φώτη Καραλίδη, ακολούθως το Δήμο Αβδήρων, το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο, ενώ στο Πόρτο Λάγος που βρέθηκε, αργότερα παραχώρησε Συνένετυξη Τύπου. Όπως ανέφερε και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας η παρουσία της «θέλει να συμβολίσει ότι υπάρχουν και άλλες φωνές στην Ευρώπη εκτός από αυτή τη Μέρκελ και το Σαρκοζί. Ήδη μετά την ήττα το Σαρκοζί πνέει άλλος άνεμος στην Ευρώπη και ακολουθεί και η Γερμανία» ανέφερε.

24 στα 27 κράτη είναι συντηρητικά

Η Jutta Steinruck ξεκίνησε λέγοντας πως «Καταλαβαίνω ότι η ελληνική κρίση είναι πολύ επίπονη για τους Έλληνες και καταλαβαίνω επίσης ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τη Γερμανία και την Ευρώπη. Δεν είναι πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, όπως πιστεύουν οι Έλληνες αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα κατά την άποψή μου. Η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Αυτή τη στιγμή 24 στα 27 κράτη κυβερνούνται στην Ευρώπη από την κεντροδεξιές κυβερνήσεις που ακολουθούν την ατζέντα της κυρίας Μέρκελ. Θέλουμε να σταματήσει η πολιτική λιτότητας όταν την κρίση πληρώνουν οι άνεργοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι.» είπε.

Η λιτότητα αντί να φτιάχνει γκρεμίζει την Ευρώπη, σύμφωνα με τους Σοσιαλδημοκράτες, που θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων. Πρέπει οι πόροι της Ε.Ε. να αλλάξουν κατεύθυνση ώστε μακροπρόθεσμα να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίε, να υπάρξει κοινό φορολογικό σύστημα στην Ευρώπη., σημείωσε αναφέροντας πως οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις πρέπει να ισορροπήσουν την πλεονεξία του χρηματοπιστωτικού.

«Η φοροδιαφυγή δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης και πρέπει να δημιουργηθεί μια Ευρώπη χωρίς μετακινήσεις κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους, οι οποίοι πρέπει να κλείσουν στην Ευρώπη.»

Μην περιμένετε μεγάλες επιχειρήσεις από έξω.

Η ανάπτυξη πρέπει να προέλθει από τη φορολόγηση των κεφαλαίων της κερδοφορίας ενώ οι περιφέρειες της Ευρώπης πρέπει να ενισχυθούν ώστε να δημιουργήσουν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις στο εσωτερικό. Ας μην περιμένουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις , πρέπει οι Περιφέρειες πρέπει να στηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΗΕLIOS για το οποίο υπάρχει συνεργασία ήδη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας ενώ η ενέργεια που θα παραχθεί μπορεί να εξαχθεί και σε άλλες χώρες. «Είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και ότι πρέπει να υπάρχει μια αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ευρώπης, ως μια ενιαία οικονομική δύναμη μπορεί να επιζήσει στην παγκοσμιοποίηση. Η λιτότητα δεν είναι ο σωστός δρόμος»

«Αυτή η κρίση μας έδειξε ότι χρειάζεται συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των κρατών. Όχι μια δημοσιονομική ενοποίηση αλλά μια αλληλεπίδραση και κοινά μέτρα» αναφέρει η γερμανίδα ευρωβουλευτής που ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν ακολουθεί την ανάπτυξης της Γερμανίας. «Κανένα κράτος μόνος του, ακόμη και η Γερμανία, δεν μπορεί να επιζήσει σε αυτό τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαι πεπεισμένη ότι η ΕΕ θα επιζήσει και ότι πρέπει να διορθώσει τα λάθη της και το σύστημά της όπου μόλις 3 χώρες δίνουν την κατεύθυνση για όλους τους όλους. Χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη, να νοιαζόμαστε όλοι για όλους μας. Όλοι μαζί έχουμε την κρίση και όλοι μαζί πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Είμαστε ανεξάρτητα κράτη αλλά συνεργαζόμαστε. Μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης» σημειώνει η

Για την άνοδο της Αριστεράς;

Για την επερχόμενη άνοδο της Αριστεράς στην Κυβέρνηση της Ελλάδας η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής δεν διαφοροποιήθηκε αισθητά από τις απόψεις διαφόρων Ευρωπαίων «Είναι μια δημοκρατική επιλογή των κατοίκων της χώρας . Οι άνθρωποι πρέπει να ακούσουν προσεκτικά τι υπόσχεται η Αριστερά στην Ελλάδα και θα υπάρξουν δυσκολίες αν δεν υπάρξει συνεννόηση με την Ευρώπη την επόμενη μέρα. Αν φύγει από το Ευρώ η Ελλάδα οι συνέπειες θα είναι υπολόγιστες. Κάποια στιγμή και οι Γερμανοί ρωτούν γιατί πρέπει να πληρώνουν για την Ελλάδα αλλά τους εξηγώ ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητη για να διατηρούν τις δουλειές τους στην Ευρώπη. Ξέρω ότι οι Έλληνες υποφέρουν και σίγουρα θα χρειαστούν 1-2 χρόνια. Όσοι υπόσχονται ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχουν δουλειές και λεφτά, δεν μπορουν να το πραγματοποιήσουν άρα όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε» σημείωσε αφήνοντας να διαφανεί ότι υπάρχει ένας σκεπτικισμός για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη.

Ευχαρίστησε το τοπικό ΠΑΣΟΚ

Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους συντελεστές αυτής της επίσκεψης στην Ξάνθη, που συνεχίζεται στο Δήμο Τοπείρου: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την παρουσία μου εδώ και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κύριο Τσαρτσάρα για την όμορφη φιλοξενία. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να έρθω στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν οι εξελίξεις με την οικονομική κρίση και ήθελα να δω τί υπάρχει στον ελληνικό λαό, παρόλο που μιλάω με τους απόδημους Έλληνες όπως με το Γιώργο Βασιλειάδη»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr