jerk1

Κοτόπουλο Jerk από την Τζαμάικα

27 Οκτωβρίου 201109:16

jerk1Jerk είναι ο τρόπος μαριναρίσματος όλων των κρεάτων στην Τζαμάικα Εδώ το κάνουμε με κοτόπουλο αλλά μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλα κρέατα και ειδικά στο χοιρινό.


Συστατικά συνταγής

  • Μείγμα μπαχαρικών για jerk
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 λάιμ σε φέτες για το γαρνίρισμα
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 1 ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • 1 ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ κουταλάκι φασκόμηλο
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • ¼ φλιτζάνι ρούμι ή κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Οδηγίες συνταγής

Πως φτιάχνουμε το Jerk
Βάζουμε όλα τα παρακάτω υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • 1 ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • 1 ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ κουταλάκι φασκόμηλο
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • ¼ φλιτζάνι ρούμι ή κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πλαστική σακούλα, τα περιχύνουμε με το Jerk και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 -24 ώρες.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά με την πέτσα προς τα πάνω ή στο bbq όπως συνήθως. Σερβίρουμε σε οβάλ πιατέλα γαρνίροντας με λάιμ.

Διάρκεια: 1 ώρα, μαρινάρισμα 4-24 ώρες

http://www.lovecooking.gr

http://mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr