Ήττα της τουρκικής διπλωματίας – Οι ΗΠΑ «άδειασαν» την Τουρκία για το ISIS

12 Δεκεμβρίου 201408:59

H διεθνής διάσκεψη του συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία (ISIS) άφησε εκτεθειμένη την Τουρκία που επιδιώκει να προωθήσει την τυχοδιωκτική της πολιτική που επενδύει στην υποστήριξη των ισλαμιστών εξτρεμιστών μαχητών. Η κυβέρνηση της Άγκυρας ταυτίζει τα συμφέροντα της με τις δραστηριότητες ISIS γεγονός που προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά και με την επίσης σουνίτικη Σαουδική Αραβία.

Η Ουάσινγκτον διαφώνησε με την Τουρκία που επικεντρώθηκε στην αλλαγή καθεστώτος της Δαμασκού. Αντίθετα οι αμερικανοί εστιαστήκαν στις προσπάθειες καταπολέμησης του ISIS αποφεύγοντας να τις συνδυάσουν με τις δυσκολίες του συνόλου της συριακής κρίσης. Οι διαφορές τους έγιναν ιδιαίτερα εμφανείς καθώς η διάσκεψη δεν υιοθέτησε το προσχέδιο της δήλωσης από τη στιγμή που το τελικό κείμενο της διάσκεψης ήταν διαφορετικό.

Το προσχέδιο για το τελικό κείμενο της διεθνής διάσκεψης- έγινε πριν μια εβδομάδα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες- σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Al- Monitor, ήταν επικεντρωμένο στο να παρουσιάσει τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία (ISIS) ως πόλεμο εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού.

Διαβάστε περισσότερα στο viadiplomacy.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr