Ιταλικό κανάλι υποστηρίζει ότι δείχνει τον Πάπα να «κάνει εξορκισμό»

21 Μαΐου 201316:45

«Ένα βίντεο που θα συζητηθεί»: Έτσι παρουσιάζει ιταλικό κανάλι πλάνα με τον Πάπα Φραγκίσκο μαζί με πιστούς την Κυριακή της Πεντηκοστής, στο οποίο υποστηρίζει πως ο Ποντίφικας κάνει εξορκισμό. Εκπρόσωπος του Βατικανού αρνήθηκε πως επρόκειτο για εξορκισμό, αλλά για «απλή» προσευχή.

Πρόκειται για βίντεο που γυρίστηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή (Πεντηκοστή για τους Καθολικούς) και πλάνα από το οποίο μετέδωσε το tv2000.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από το tV2000, ο Ποντίφικας πλησιάζει πιστούς που περιμένουν την ευλογία του και ξεκινά από έναν νεαρό που βρίσκεται σε αμαξίδιο. Βάζει και τα δύο του χέρια στο κεφάλι του και φαίνεται συγκεντρωμένος.

Έπειτα κάνει το ίδιο σε κορίτσι, επίσης σε αμαξίδιο, που βρίσκεται δίπλα από το νεαρό. Το κανάλι υποστηρίζει ότι ιερείς θεωρούν πως εκείνη την στιγμή ο Πάπας είτε προσεύχεται για «λύτρωση από το Κακό» είτε κάνει «κανονικό εξορκισμό».

Ο εκπρόσωπος του Βατικανούς, Φεντερίκο Λομπάρντι, τόνισε ότι «δεν έγινε κανένας εξορκισμός, αλλά ο Πάπας θέλησε να προσευχηθεί για ανθρώπους που του το ζήτησαν».

Πηγή : news.in.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr