Ιταλικά Παπουτσάκια

5 Νοεμβρίου 201314:00

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
1 αυγό χτυπημένο
1/4 φλιτζανιού άπαχο γάλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα αλμυρά κρακεράκια (περίπου 28 κρακεράκια)
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρές φέτες
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (3 ουγκιά)

Εκτέλεση:

Αφού κόψουμε τις μελιτζάνες σε φέτες τις ξεπικρίζουμε πασπαλίζοντας και στις δύο πλευρές με αρκετό αλάτι. Αφού περάσουν 20-25 λεπτά τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το αυγό, το γάλα και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κράκερ με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
Βουτάμε τις φέτες μελιτζάνας στο μείγμα αυγού και μετά αμέσως μέσα στο μείγμα των κράκερ για να παναριστούν καλά.
Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί με το ελαιόλαδο. Τακτοποιούμε τις μελιτζάνες στο ταψί.
Σε ένα καθαρό μπολ ανακατεύετε τη τριμμένη ντομάτα, τη ρίγανη και το σκόρδο. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε τις φέτες μελιτζάνας μία-μία με την σάλτσα ντομάτας μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε την κάθε μελιτζάνα με την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για ακόμα 8-10 λεπτά στο φούρνο μέχρις ότου να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε τα Ιταλικά παπουτσάκια απευθείας από τον φούρνο συνοδεύοντας τα με γιαούρτι. Καλή Όρεξη!

Πηγή : xs-recipes.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr