Ισραήλ: Ανακάλυψαν τη “σήραγγα τρομοκρατίας” που οδηγεί στη Γάζα (ΦΩΤΟ και VIDEO)

14 Οκτωβρίου 201317:00

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε πλήρη επίδειξη προς τα ΜΜΕ, της «σήραγγας τρομοκρατίας», όπως την αποκαλούν οι ισραηλινές αρχές και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων euronews.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, πρόκειται για «εξαιρετικά προηγμένη σήραγγα» μήκους 1,7 χιλιομέτρου, που ξεκινά από τη λωρίδα της Γάζας και καταλήγει στα σύνορα με το Ισραήλ.

An Israeli soldier looks at a tunnel exposed by the Israeli military, just outside the southern Gaza Strip

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία, αφου οι ισραηλινές αρχές θεωρούν ότι ετοιμαζόταν επίθεση εξτρεμιστικών στοιχείων.

«Εξαίρω τους στρατιώτες, των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, που ανακάλυψαν τη σήραγγα από τη Γάζα. Μέρος της πολιτικής μας είναι και η ισχυρή δράση κατά της τρομοκρατίας. Τόσο στην αποτροπή και στην συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά και στην προληπτική, υπεύθυνη δράση, όπως πρόσφατα με τους Πυλώνες της Άμυνας στη Γάζα» επεσήμανε κατά την έναρξη υπουργικού συμβουλίου.

Αλλά και στο πέρασμα της Ράφα, στην αιγυπτιακή πλευρά, εντοπίστηκε κτίριο, απ’ όπου ξεκινούσε άλλη σήραγγα, για τη Γάζα.
Οι αιγυπτιακές αρχές το ανατίναξαν. Μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, το Κάιρο δεν αποτελεί πλέον πόλο στήριξης της Χαμάς που διοικεί τη Γάζα.Μάλιστα η νέα ηγεσία κατηγορεί της Χαμάς, ότι τροφοδοτεί εξτρεμιστές ισλαμιστές για επιθέσεις κυρίως στη χερσόνησο του Σινά.

Πηγή : onalert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr