Ισπανία: Συνελήφθη ένας από τους 10 πιο καταζητούμενους κακοποιούς στην Ευρώπη

16 Ιουλίου 201316:06

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν Βρετανό υπήκοο ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος μιας οργάνωσης εμπορίας ναρκωτικών, περιγράφοντάς τον ως έναν από τους 10 πιο καταζητούμενους κακοποιούς στην Ευρώπη.

Ο Μπράιαν Τσάρινγκτον συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του και το γιο του στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης η οποία οδήγησε στη σύλληψη συνολικά 13 ανθρώπων, από την Ισπανία ως τη Βενεζουέλα.
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πότε ακριβώς συνελήφθη ο Τσάρινγκτον, ένας πρώην πωλητής αυτοκινήτων από το Μίντλεσμπρο της βόρειας Αγγλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι κατέσχεσε μια ποσότητα 220 κιλών κοκαΐνης από ένα διαμέρισμα στην Αλικάντε, στις ανατολικές ακτές της Ισπανίας, καθώς και ότι δέσμευσε τραπεζικούς λογαριασμούς, ιδιοκτησιακά στοιχεία και αγαθά αξίας που ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Η Ισπανία παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για Βρετανούς κακοποιούς, οι οποίοι στο παρελθόν εκμεταλλεύονταν την έλλειψη διμερούς συμφωνίας έκδοσης ανάμεσα στην Μαδρίτη και το Λονδίνο, ως και το 1985.

Η αστυνομία συνέλαβε την περασμένη εβδομάδα στην Μάλαγα έναν άλλο καταζητούμενο Βρετανό, τον Μαρκ Λάιλι.
Η ισπανική αστυνομία συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Βενεζουέλας, της Κολομβίας, της Αργεντινής και της Βρετανίας για αυτή την επιχείρηση, με τη συνεργασία της AMERIPOL.

Πηγή : ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr