Ισπανία: Ακτιβιστές, άρπαξαν από σούπερ-μάρκετ σχολικά είδη, για να τα μοιράσουν σε παιδιά

31 Αυγούστου 201322:01

Περισσότεροι από 200 αριστεροί ακτιβιστές άρπαξαν σχολικά είδη από ένα μεγάλο σουπερμάρκετ της Σεβίλης, στη νότια Ισπανία, με σκοπό να τα μοιράσουν σε φτωχά παιδιά εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Μπροστά σε εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ, που είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων, τα μέλη του Ανδαλουσιανού Συνδικάτου Εργαζομένων (SAT) βγήκαν από το σουπερμάρκετ Carrefour της Σεβίλης σπρώχνοντας 10 καροτσάκια γεμάτα με τετράδια, στιλό, μολύβια, γόμες και λεξικά. Τα φόρτωσαν όλα γρήγορα σε φορτηγάκια που τους περίμεναν κι έφυγαν.

http://youtu.be/-9V5Ug7RMkY

«Το υπουργείο Εσωτερικών θα αντιδράσει στην ενέργεια αυτή», τόνισε εκπρόσωπός του, διαμηνύοντας ότι «θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν» όσοι μετείχαν στην κινητοποίηση.

Το SAT, μια μικρή αντικαπιταλιστική οργάνωση, είχε προχωρήσει σε μια παρόμοια κινητοποίηση και πέρσι. Τότε, τα μέλη της είχαν φύγει από το σουπερμάρκετ παίρνοντας μαζί τους πολλά καροτσάκια γεμάτα με τρόφιμα, με στόχο να καταγγείλουν τις ανισότητες στην Ανδαλουσία, μια αγροτική περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και όπου η ανεργία έχει φτάσει στο ποσοστό-ρεκόρ του 35,8%.

Πηγή : e-typos.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr