Το ISIS στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας – Συλλήψεις Τζιχαντιστών στη Βουλγαρία

27 Νοεμβρίου 201408:21

Η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ (ISIS) διεισδύει και στην περιοχή των Βαλκανίων με στόχο να επεκτείνει την ιδεολογία του «ιερού πολέμου» εναντίον των «απίστων». Το γεγονός ότι συνελήφθησαν στη γειτονική μας Βουλγαρία επτά άτομα για προώθηση της εξτρεμιστικής ιδεολογίας του ISIS προκαλεί έντονες ανησυχίες στις αρχές ασφαλείας των κρατών της νοτιανατολικής Ευρώπης.

Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός θεωρείται μια σημαντική απειλή για την περιοχή των Βαλκανίων, καθώς βρίσκει γόνιμο έδαφος εξαιτίας του ότι χώρες έχουν μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Επιπλέον η σχέση της ισλαμικής τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος θεωρείται ένα παράγοντας  που αυξάνει το επίπεδο της ανησυχίας των αρχών ασφαλείας της περιοχής. Τα συμφέροντα του οργανωμένου εγκλήματος συνδέονται με τους στόχους των τρομοκρατών. Οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος μπορεί να χρηματοδοτήσουν εγκληματικές ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Διαβάστε αναλυτικά στο viadiplomacy.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr