Εισηγήσεις σε Μητσοτάκη για αξιοποίηση Μέτιου στην επόμενη κυβέρνηση

12 Οκτωβρίου 201817:17

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Περιφέρεια της ΑΜΘ μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με κύρια ευθύνη των Μακάριου Λαζαρίδη και Αυγενάκη. Οι δύο στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτούργησαν ως πολιτικοί φεουδάρχες και δεν έλαβαν υπόψη τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια. 

Αυτό είχε σαν συνέπεια να κρύβουν τα σοβαρά προβλήματα κάτω από το χαλί παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή κατάσταση στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα δεν δίστασαν να διαρρεύσουν πως όσοι εναντιωθούν στην απόφαση του κόμματος θα διαγραφούν. 

Αυτό που δεν γνωρίζουν βέβαιοι οι Λαζαρίδης και Αυγενάκης, είναι πως αυτοί που θέλουν να διαγράψουν, κουβαλούσαν τα φυλλάδια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012 και δεχόταν τον χλευασμό,  όταν άλλοι λούφαξαν, κατέβασαν τις πένες και έραψαν τα στόματα τους.

Αξιοποίηση του Χρήστου Μέτιου στην επόμενη κυβέρνηση

Ο Χρήστος Μέτιος είναι πέρα από βέβαιο ότι σε περίπτωση που πάρει το χρίσμα από την Νέα Δημοκρατία και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – το τονίζουμε το τελευταίο – θα διαλύσει την Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια με προεκτάσεις και στις Εθνικές Εκλογές

Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων θα στηρίξουν τον συμπαθή και καθαρό Κώστα Ζαγναφέρη και την ομάδα του, αφού οι τελευταίοι θα παρουσιασθούν ως λύση σε προβλήματα της Περιφέρειας και όχι αχθοφόροι του κόμματος. 

Για τον λόγο αυτό, ήδη στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια πιέζουν τον Χρήστο Μέτιο να παραιτηθεί από τον διεκδίκηση της Περιφέρειας και να αξιοποιηθεί με την εμπειρία που έχει αποκτήσει ως Περιφερειάρχης στην επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Αυτή είναι ίσως και η λύση που επιθυμεί και ο ίδιος ο νυν Περιφερειάρχης αφού θα είναι το επόμενο σκαλί για την πολιτική του καριέρα

«Κλείδωσαν» οι υποψήφιοι της ΝΔ σε τέσσερις Περιφέρειες, όχι στην ΑΜΘ

Τέσσερα πρόσωπα που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη της ΝΔ.

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, σήμερα το πρωί κλείδωσαν οι εξής υποψηφιότητες:

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης θα είναι ο αντίπαλος της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο επί τρεις θητείες Δήμαρχος Καλαμάτας και επί σειρά ετών πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Παναγιώτης Νίκας θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη

Επίσης, σήμερα το πρωί στην Πειραιώς κλείδωσαν ως υποψήφιοι περιφερειάρχες και δύο νέα αυτοδιοικητικά στελέχη.

Πρόκειται για τον 34χρονο αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Φάνη Σπανό, ο οποίος θα διεκδικήσει την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας απέναντι στον εκλεκτό της Κουμουνδούρου Μανώλη Αναγνωστάκη και τον 38χρονο περιφερειακό σύμβουλο Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη που θα αναμετρηθεί με τον Απόστολο Κατσιφάρα τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr