Ισχυρό προβάδισμα 22,9 μονάδων ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ – Μπαίνει στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης

11 Ιουλίου 201518:15

Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη νέα μέτρηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στη Βουλή μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 19,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ και σύμφωνα με την μέτρηση, αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 19,1% Νέα Δημοκρατία, το 5,3% Ποτάμι, το 4,3% Χρυσή Αυγή, το 4,2% ΠΑΣΟΚ και το 3,8% ΚΚΕ. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται με 2,7% ενώ 3,5% θα ψήφιζε Ένωση Κεντρώων και το ΚΙΔΗΣΟ ΤΟ 1,3%.

Ποιοι ψηφίζουν Λεβέντη

Την έκπληξη κάνει ο Βασίλης Λεβέντης. Στην πρόθεση όπως φαίνεται συγκεντρώνει ένα 3,5% και στην εκτίμηση ψήφου 4,2%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης την Ένωση Κεντρώων επιλέγει το 1,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 5% των ψηφοφόρων του Ποταμιού με ένα μεγάλο ποσοστό (19,5%) των νέων ηλικίας 18 έως 34 να το προτιμούν σε σχέση με άλλα κόμματα.

Συμβιβασμός ή ρήξη;

Στην ερώτηση «Τι θα θέλατε; Να βρεθεί συμβιβασμός ή να μείνει ανυποχώρητος ο πρωθυπουργός;», το συντριπτικό 75% επιθυμεί συμβιβασμό σε αντίθεση με το 21% που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει πίσω.

Καταγράφεται ακόμη μεγάλη πλειοψηφία που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ (84%).

Σχετικά με την μάχη διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλειοψηφεί η εκτίμηση πως πρέπει να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ένα νέο στέλεχος (59%).

To 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, σε αντίθεση με το 14% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάει σε ρήξη.

Πως βλέπουν την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς

Σχετικά με την άποψη των πολιτών για την μέχρι στιγμής πορεία της κυβέρνησης, το 52% τη βλέπει θετικά, ενώ αρνητικά το το 41%.

Αντίστοιχα, οι διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι του πρωθυπουργού ως προς το πώς ασκεί τα καθήκοντά του , είναι θετικές αν και μειούμενες. Ειδικότερα το 60% έχει θετική γνώμη και το 35% αρνητική. Ο κ. Τσίπρας διατηρεί την πρωτοκαθεδρία του και στη λίστα με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός λαμβάνει 72% θετικές γνώμες, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης 605 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά 47%, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος 44%, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης 41%, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 32% και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος 16%.

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, το 55% θεωρεί ότι το «όχι» ήταν σωστή επιλογή και το 30% λάθος επιλογή.

www.huffingtonpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr