Ιρανός ταξίαρχος: To Ισραήλ μας κλέβει τα σύννεφα και τη βροχή

2 Ιουλίου 201819:19

Ένας Ιρανός ταξίαρχος κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι κλέβει τα σύννεφα για να εμποδίσει να πέσει βροχή στο Ιράν, πριν διαψευσθεί από την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Η κλιματική αλλαγή στο Ιράν είναι ύποπτη», δήλωσε ο ταξίαρχος Γολάμ Ρεζά Τζαλαλί, διοικητής της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, στη διάρκεια εθνικού συνεδρίου για την προστασία των πληθυσμών, μεταδίδει το ISNA, ενώ το Ιράν βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρή ξηρασία.

«Η ξένη ανάμιξη είναι ύποπτη ότι στοιχημάτισε στην κλιματική αλλαγή. Επιστημονικά κέντρα της χώρας πραγματοποίησαν έρευνα για το θέμα αυτό και το αποτέλεσμά τους επιβεβαιώνει» αυτό το σενάριο, προσθέτει ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το ISNA, «το Ισραήλ και μια άλλη χώρα της περιοχής έχουν κοινές ομάδες οι οποίες εργάζονται ούτως ώστε τα σύννεφα που μπαίνουν στον ιρανικό ουρανό να είναι ανίκανα να ρίξουν βροχή».

«Επιπλέον αυτού, αντιμετωπίζουμε ένα φαινόμενο κλοπών σύννεφων και χιονιού», πρόσθεσε ο ταξίαρχος Τζαλαλί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA, ο αξιωματικός επικαλέσθηκε μια «μελέτη που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια» και έδειξε ότι πάνω από τα 2.200 μέτρα ύψος, όλες οι ορεινές ζώνες από το Αφγανιστάν μέχρι τη Μεσόγειο είναι καλυμμένες από χιόνι, εκτός από το Ιράν.

Ο στρατηγός Τζαλιλί «έχει ενδεχομένως ντοκουμέντα για το θέμα αυτό τα οποία δεν γνωρίζω, όμως στη βάση των μετεωρολογικών γνώσεων, δεν είναι δυνατόν μια χώρα να “κλέβει” το χιόνι ή σύννεφα», δήλωσε ο διευθυντής της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας Αχάντ Βαζιφέ, σύμφωνα με το ISNA.

«Μια χώρα δεν μπορεί να κλέψει σύννεφα. Αν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα υπήρχε στις ΗΠΑ αστυνομία του νερού, επειδή οι Αμερικανοί θα έκλεβαν τότε τα σύννεφα των άλλων χωρών και δεν θα είχαν καμιά ανάγκη για αστυνομία του νερού, συνεπώς αυτή θα καταργούνταν», πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ, η Καλιφόρνια δημιούργησε πριν από μερικά χρόνια μια «αστυνομία του νερού» αρμόδια να λαμβάνει μέτρα για τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων αυτής της δυτικής αμερικανικής Πολιτείας που είναι συνηθισμένη στις ξηρασίες.

Σύμφωνα με τον Βαζιφέ, «το Ιράν υποφέρει από παρατεταμένη ξηρασία και πρόκειται για παγκόσμια τάση που δεν υπάρχει μόνο στο Ιράν».

«Το να θέτεις τέτοια ζητήματα, όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματά μας, αλλά επιπλέον αποσπά την προσοχή μας από τα μέσα για να βρεθούν οι σωστές λύσεις», εκτιμά ο επιστήμονας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr