Υποβρύχιοι κυνηγοί Ξάνθης: “Αντίθετοι” στη διάλυση του Λιμεναρχείου και “απέναντι” σε όποιον συμπράξει !

20 Ιανουαρίου 201417:22

Η λέσχη των υποβρύχιων Κυνηγών της Ξάνθης spearfishing club είναι ένας ακόμη φορέας της Θράκης, που κάνει γνωστή την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη αποδόμηση του Λιμενικού στη Θράκη με τη διάλυση των Λιμενικών Σταθμών και την υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου του Λάγους.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Πριν από λίγο καιρο πληροφορηθήκαμε την πρόταση του κ. Υπουργού Ναυτιλίας , κ. Μ. Βαρβιτσιώτη , για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμο της διασποράς των Λιμενικών Φυλακίων ανα την Ελληνική Επικράτεια .

Η πρόταση προβλέπει μεταξύ των αλλων την κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Αβδήρων και Φαναρίου καθώς και την Υποβάθμιση του Υπολιμεναρχειου Πόρτο Λαγους , κατ’ ουσιαν δεν πρόκειται λοιπόν για αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό αλλά για ΔΙΑΛΥΣΗ !

Ανακοινώνουμε πως μια τέτοια πρόταση , ως υποβρύχιους κυνηγούς της περιοχής , μας βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ αντίθετους και ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε οσους βοηθήσουν στην υλοποίηση της . Μιας και θα σήμαινε μεταξύ των αλλων την ελλιπή φύλαξη των Λιμένων Αβδήρων και Φαναρίου καθώς και μιας τεράστιας σε έκταση ακτογραμμής κατά μήκος της οποίας  έχουν σημειωθεί ουκ ολίγα περιστατικά κλοπών και φθορών σε αλιευτικά σκάφη – εργαλεία και αυτοκίνητα ερασιτεχνών αλιέων , όπως  και την αύξηση των παράνομων αλιέων .

Ο συχρονος υποβρύχιος κυνηγός είναι εναρμονισμένος με τους γραπτούς και άγραφους νόμους που διέπουν την υποβρύχια αλιεία και τη θάλασσα και βρίσκεται δίπλα στους λιμενικούς παρα την στοχοποιηση του και τις παράλογες πολλές φορές διατάξεις και απαγορεύσεις στις οποίες υπόκειται .

Ολοι εμείς ,τα μέλη του Xanthi Spearfishing Club , Ευελπιστούμε ότι  θα εισακουσθούμε και πως  ανακληθεί η πρόταση του κ. Υπουργού , στεκόμαστε δίπλα στους τοπικούς φορείς οι οποίοι αντιτίθενται αυτής  .

Για το Xanthi Spearfishing Club

Ο πρόεδρος Σταύρος Παπαδόπουλος

Ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Μπρούμπης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr