Υπουργείο Εργασίας: Θα γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς

29 Αυγούστου 201310:05

Την δέσμευση ότι θα γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους  Βρεφονηπιακούς σταθμούς  κάνει γνωστή με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο με σημερινή δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο  Σίμος Δανιηλίδης, επικεφαλής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και δημάρχος Νεάπολης -Συκεών, υποστηρίζει ότι  «τα επιπλέον ποσά που εγκρίθηκαν για τη χρηματοδότηση θέσεων στους παιδικούς σταθμούς δεν καλύπτουν το σύνολο των δικαιούχων».  Όπως υπογράμμισε τα επιπλέον 30 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας καλύπτουν μεν πάνω από το 95% των  δικαιούχων, ωστόσο περίπου 2.000 παιδιά μένουν εκτός. Ο Σ. Δανιηλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις σχετικές εξελίξεις, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς να βρεθεί λύση για το 100% των παιδιών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Εσωτερικών γίνονται γνωστά τα εξής:

Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία  δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.

Ποτέ άλλοτε από την στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» δεν  υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να  γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών  συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου δίνοντας επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ο Υπουργός Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Βρούτσης εξασφάλισε επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.  Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr