Υποστηρικτές του ΟΧΙ στην Ξάνθη: Ηχηρό μήνυμα και υποστήριξη στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα

5 Ιουλίου 201523:34

Την ικανοποίησή τους και τα δικά του συμπεράσματα για το εκλογικό αποτέλεσμα στη χώρα αλλά και το πολύ υψηλό ποσοστό του ΟΧΙ στην Ξάνθη, εξέφρασαν μιλώντας μετά το αποτέλεσμα οι εκπρόσωποί του στην Ξάνθη.

Χ. Ζεϊμπέκ : Ανοίγουμε το δρόμο της Αριστεράς στην Ευρώπη

«Ανοίγουμε το δρόμο της Αριστεράς και του ρεαλισμού αλλά και της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Σπάμε δεσμά και δίνουμε την ευκαιρία στους λαούς της Ευρώπης να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο.» ήταν το πρώτο σχόλιο του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μετά το αποτέλεσμα τoυ δημοψηφίσματος.

Όπως είπε, είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για το μήνυμα του κόσμου και της περιοχής στο δημοψήφισμα και την μεγάλη διαφορά υπέρ του ΟΧΙ, που έφτασε στο 70% στην Ξάνθη. Χαρακτήρισε αναμενόμενη την παραίτηση Σαμαρά στη ΝΔ και ανέφερε , χιουμοριστικά, ότι ο ίδιος θα τον προτιμούσε ως αντίπαλο αλλά ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση που μαρτυρά την πλήρη αποτυχία όσων επένδυσαν στην ανατροπή της Κυβέρνησης.

Γενικότερα για τις συνθήκες που διαμορφώνονται εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του για τη στάση της Ευρώπης αλλά και την αισιοδοξία του, ότι μετά το δημοψήφισμα δεν μπορεί να είναι η ίδια.

husein psifos

Π. Σγουρίδης: Δεν πέρασε το κλίμα τρομοκρατίας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης, από την Αθήνα όπου βρέθηκε, μετέφερε την ικανοποίηση και την προσμονή του κόσμου από τη μεγάλη διαφορά και επικράτηση του ΟΧΙ στο ψηφοδέλτιο. Όπως είπε, υπήρξε μια αντιθεσμική συμπεριφορά των θεσμών και μια πρωτοφανής προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινής γνώμης που απέτυχε.

Όλοι αυτοί ήθελαν να αποτρέψουν την ενίσχυση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, που μετά το ηχηρό μήνυμα του δημοψηφίσματος, είναι εμφανώς αναβαθμισμένη στην Ελλάδα και το Εξωτερικό όπου εστιάζεται η προσπάθεια το επόμενο διάστημα. Όπως δήλωσε ο Π. Σγουρίδης, τις επόμενες μέρες η κατάσταση στη χώρα θα ομαλοποιηθεί και μια έντιμη συμφωνία θα έρθει για τη χώρα.

sgouridis psifos

Γ. Χατζηθεοδώρου: «Ο Τσίπρας ηγέτης που βγαίνει κάθε 100 χρόνια»

 

Την άποψη ότι η προσωπική ακτινοβολία του Πρωθυπουργού έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς πρόκειται για ηγέτη που βγαίνει κάθε 100 χρόνια, ανέφερε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

«Έχουμε νιώσει πραγματικά ότι η κοινωνία, αγκάλιασε την έντιμη στάση μας. Πολλοί μας είπαν ότι υπάρχει ελπίδα, ότι υπάρχει σιγουριά στην κοινωνία. Θα προχωρήσουμε χωρίς αγκυλώσεις χωρίς ρεβανσισμούς είπε και άσκησε κριτική στον τρόπο που κινήθηκε μέχρι σήμεραο συνδικαλισμός και η εκπροσώπηση σε φορείς, οι οποίοι μετατράπηκαν σε μηχανισμούς υπέρ του ΝΑΙ αλλά ηττήθηκαν στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή, επαναλαμβάνοντας τις απόψεις που έχουν εκφραστεί περί «απολιθωμάτων» που βρήκαν κλειστή την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποκλείσαμε τα απολιθώματα και τις κακές πρακτικές από τα ψηφοδέλτιά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάντα ανοιχτές για την κοινωνία. «

 «Ο λαός μας ψήφισε για να φέρουμε μια άλλη πραγματικότητα. Διαψεύστηκαν όλες οι Κασσάνδρες. Ο Πρωθυπουργός κρατά τις τύχες της χώρας στα χέρια του και είμαστε αισιόδοξοι.» σχολίασε ο Γ. Χατζηθεοδώρου

xatzitheodorou tv

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr