Υπογραφές για το έργο της νέας Γέφυρας Πολυσίτου. Έργο 5,8 εκατ. ευρώ με νέα γέφυρα και δρόμο 7 χιλιομέτρων

28 Αυγούστου 201307:00

Η σύμβαση για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Πολυσίτου και του οδικού άξονα διασταύρωσης Σημάντρων – Κουτσού υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη και του εκπρόσωπου της Κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο, Χρήστου Δοβρίδη.Το έργο, ύψους 5.8 εκατ. ευρώ προβλέπει την κατασκευή νέας γέφυρας, μήκους 90 μέτρων, την κατασκευή νέου ευθύγραμμου τμήματος δρόμου από Πολύσιτο προς το Κουτσό και την διαπλάτυνση του υπόλοιπου δρόμου, στην υπάρχουσα χάραξη, συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων, για την οποία απαιτήθηκαν απαλλοτριώσεις. Το πλάτος της γέφυρας θα είναι 9 μέτρα και θα διαθέτει και 4 μέτρα πεζοδρομίων ενώ αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την υπογραφή, το νέο έργο αναμένεται να δώσει διέξοδο για την κυκλοφορία των αγροτικών οχημάτων της περιοχής, σε συνδυασμό με τη νέα γέφυρα Πηγαδίων.  Παράλληλα, άσκησε έμμεση κριτική στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σημειώνοντας” Το έργο εξαγγέλθηκε τρεις φορές, το 1998, το 2002 και το 2006 αλλά έμεινε εξαγγελία. Εμείς το κάναμε πράξη με τη συμβατοποίηση και την άμεση εκτέλεσή του. Ίσως είμαστε η μόνη Π.Ε. της χώρας που έχει συμβατοποιήσει όλα τα έργα ΕΣΠΑ ενώ με βάση νεότερη εγκύκλιο, για όσα έργα δεν γίνει αυτό μέχρι το τέλος του μήνα, ενδέχεται να απενταχθούν”

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το έργο θα κατασκευάσει άλλη μια ξανθιώτικη κοινοπραξία, δίνοντας σημαντική ανάσα στον οικοδομικό κλάδο που πλήττεται από την ανεργία. Σημείωσε πως πρόκειται για το 12ο έργο του ΕΣΠΑ, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, πετυχαίνοντας στο μέγιστο τους στόχους που είχαν τεθεί στις 1-7-11 όταν η Περιφέρεια ανέλαβε τη διαχείριση του ΕΣΠΑ.  “Είναι η ισχυρή απάντηση σε όσους διαπόμπευσαν κατά καιρούς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τις οποίες ευχαριστώ” είπε αναφερόμενος στην Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Χρυσάνα Λάμπρου και τον Υπεύθυνο του Τομέα Συγκοινωνιακών Έργων Ζαχαρία Τσαπνίδη. “Η σκληρή αλήθεια είναι ότι  στις 31-12-10 οι υπηρεσίες υλοποιούσαν έργα 1,5 εκατ. ευρώ με προσωπικό 22 ατόμων και σήμερα υλοποιούν  έργα ΕΣΠΑ 50 εκατ. ευρώ με το μισό προσωπικό” είπε συμπληρώνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αναδόχου Χρήστος Δοβρίδης ανέφερε ότι η έκπτωση του έργου είναι 37% και ότι η Κοινοπραξία θα κάνει κάθε τί δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου και να κατασκευαστεί έγκαιρα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr