Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού οι φετινοί «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου»

6 Μαΐου 201617:00

H φετινή διοργάνωση των «Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που έθεσε τη διοργάνωση στο «Ημερολόγιό» του και υπό την Αιγίδα της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Επίσης υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό οι αγώνες, που επιτυχώς διοργανώνονται από το 2007 από το Δήμο Παρανεστίου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΕ Δράμας) και τα τελευταία χρόνια και το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, διεξάγονται στις 15 Μαΐου 2016 και το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου 2016.

Ειδικότερα στις 15 Μαΐου πρόκειται να διεξαχθούν οι αγώνες Παρανέστιο Μονοπάτι 46,2 km με ώρα εκκίνησης 9 πμ και Νέστος Trail 10 km με ώρα εκκίνησης 11πμ .

Κατά την διάρκεια των αγώνων θα εξελίσσονται παράλληλες εκδηλώσεις περιβαλλοντικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά, στα οποία θα διανεμηθούν αναμνηστικά και εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόννησης.

  • Στις 14-16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο Υπερμαραθώνιος Αγώνας Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Ultramarathon Trail μήκους 162 km
  • Στις 15-16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο Υπερμαραθώνιος Αγώνας Natura Trail Race 110 Km
  • Στις 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί επίσης ο Αγώνας Νέστος Trail 10 km

Ειδικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης paranestivft.com και στο τηλέφωνο 2524350152.

Η θέση της διοργάνωσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού , της ΚΕΔΕ και του ΕΟΤ και η υποστήριξή της από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση της δεκαετούς προσπάθειας των διοργανωτών και της συμβολής των εκατοντάδων εθελοντών στην προσπάθεια ανάδειξης του μοναδικού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου με τη φιλοξενία και υποστήριξη που παρέχεται στους αθλητές που καταβάλλουν αξιοθαύμαστη προσπάθεια αναδεικνύοντας την σημασία και την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι» στα παρθένα μονοπάτια της Παρανέστιας Γης, στην Οροσειρά της Ροδόπης.

Σκοπός των αγώνων είναι η ευαισθητοποίηση, αθλητών, συνοδών, θεατών, και εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας βιωματικά όλες τις εποχές του έτους, ώστε να ζήσουν την αξία του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας ενεργό δράση για την προστασία του.

-Η “ανακάλυψη” των ορίων των αθλητών, η καλλιέργεια του ψυχικού σθένους και η ενίσχυση της θέλησής τους , για την υπέρβαση εμποδίων και την αντιμετώπιση δυσκολιών.

-Η ενθάρρυνση αθλητών, με μικρή εμπειρία να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αγώνες, αλλάζοντας στερεότυπα και νοοτροπίες με την καλλιέργεια της ανάλογης αθλητικής κουλτούρας.

-Η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους.

-Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, της κιναίσθησης και της παροχής ίσων ευκαιριών σε άτομα που παρουσιάζουν ειδικές ικανότητες.

-Η παροχή ευκαιριών σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίσουν την «Παρανέστια Γη», του ιδιαίτερου φυσικού κάλους, της φιλοξενίας και της ξεχωριστής παράδοσης όλες τις εποχές του έτους.

-Η τουριστική προβολή της περιοχής αλλά και του Νομού 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr