Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου η γνωμοδότηση του Π. Κόκκαλη

17 Ιουλίου 202011:02

Την γνωμοδότηση που συνέταξε ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, για το Επενδυτικό Σχέδιο Βιώσιμης Ευρώπης (SEIP), υπερψήφισε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος (ENVI) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως υπογραμμίζει το γραφείο του Έλληνα Ευρωβουλευτή, “με ψήφους 42 υπέρ και 35 κατά, πραγματοποιήθηκε έτσι ένα σημαντικό πρώτο βήμα ώστε να εξασφαλιστούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και η στρατηγική των επενδύσεων που απαιτούνται, για να συγκροτηθεί μια καλύτερη και δικαιότερη Ευρώπη. Το Επενδυτικό Σχέδιο Βιώσιμης Ευρώπης, είναι στην ουσία ο πυλώνας επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Θα κινητοποιήσει τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο ευρώ σε επενδύσεις κατά την επόμενη δεκαετία, με στόχο να πραγματοποιηθεί μια δίκαιη μετάβαση προς μια βιώσιμη κοινωνία.”

Ο Πέτρος Κόκκαλης, λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση της γνωμοδότησης,  υπογράμμισε πως «είναι ένα πολύ θετικό βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση, το γεγονός ότι η προοδευτική συμμαχία επιτυγχάνει σήμερα την πλειοψηφία, για την πράσινη μετάβαση, στην επιτροπή περιβάλλοντος».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr