Υπερωριακά όλο το χρόνο θα μπορούν να εργάζονται οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης

20 Φεβρουαρίου 201915:52

Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, για πρώτη φορά, θα μπορούν πλέον να εργάζονται υπερωριακά (Κυριακές, αργίες και νυχτερινά), καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

Η απόφαση εξισώνει ωραριακά τους 1.723 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με τους μόνιμους, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις αποδοχές τους όλο το χρόνο, ενώ παράλληλα ενισχύει την δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς οι πενταετείς εντάσσονται στο δυναμολόγιο των βαρδιών καθ’ όλο το 24ωρο.

Με την υπουργική απόφαση ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των πυροσβεστών οι οποίοι προσελήφθησαν το 2012 και η θητεία τους ανανεώθηκε για άλλη μια πενταετία το 2017, αλλά και των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πενταετείς πυροσβέστες δεν μπορούσαν να εργαστούν υπερωριακά πλην μιας μικρής περιόδου το καλοκαίρι.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr