Υπέγραψαν την Ανάπλαση Σουνίου και τα Έργα οδοποιίας στο Μαγικό. Υπερκομματικός τόνος από Α. Γιαννακίδη !

28 Αυγούστου 201310:55

Οι συμβάσεις για την κατασκευή δύο νέων έργων στο Δήμο Αβδήρων υπεγράφησαν το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν τις 11 πμ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, οι ανάδοχοι των δύο έργων καθώς και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πρόκειται για τα έργα ανάπλασης του οικισμού Σουνίου, προϋπολογισμού 0,65 εκατ. ευρώ, που δημοπρατήθηκε με έκπτωση 44% και ανάδοχο την εταιρία Μακρίδη, ενταγμένο στο «Αλεξ. Μπαλτατζής», με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες καθώς και τα έργα ανάπλασης του νέου οικοδομικού τετραγώνου του οικισμού Μαγικού (έναντι Πλαστικών Θράκης), προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ, που δημοπρατήθηκε με έκπτωση 52% στην εταιρία Σκαρλάτος ΑΕ με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Β. Τσολακίδης: Έργα 25 εκατομμυρίων ευρώ γίνονται στην επικράτεια του Δήμου

Μιλώντας ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, επεσήμανε το άριστο επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τη Διαχειριστική Αρχή και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι εκτός από τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος, έχουν υπογραφεί πρόσφατα από την Περιφέρεια σημαντικά έργα που γίνονται εντός των ορίων του Δήμου Αβδήρων.

Σύμφωνα με το Βασίλη Τσολακίδη υπάρχει ετοιμότητα για αρκετά ακόμη έργα όπως η Βελτίωση οδικού δικτύου Γενισέας Μαγικού με ποδηλατόδρομο, η  διευθέτηση χειμμάρου Γενισέας, από Βαφέικα μέχρι έξοδο οικισμού, έργα αποχέτευσης σε διάφορα σημεία. “Τα μηνύματα λένε ότι δεν θα υπάρξει νεκρός χρόνος ανάμεσα, στις δύο προγραμματικές περιόδου ενώ στο επόμενο διάστημα στην επικράτεια του Δήμου θα υλοποιούνται έργα προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, από τοπικές εταιρίες και με μεγάλη ετοιμότητα υπηρεσιών και πολιτικών παραγόντων. Έτσι αντιστρέφεται το αρνητικό κλίμα”, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αβδήρων.

Α. Γιαννακίδης: Πρώτη σε έργα η Περιφέρεια ΑΜΘ σε όλη την Ελλάδα !

Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης σημείωσε: «Όταν σε ένα μόνο Δήμο εκτελούνται αυτή τη στιγμή 25 εκατομμύρια ευρώ σε έργα, παρακαλώ τους συμπολίτες μας να κάνουν αναγωγές και συγκρίσεις στα τελευταία 30 χρόνια για να βρουν αν ποτέ υπήρξε αθροιστικά αντίστοιχη παραγωγή έργων.  Ας προστρέξει κανείς στο διαδίκτυο και θα διαπιστώσει ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι η πρώτη σε παραγωγή έργων σε όλη την Ελλάδα και αυτό δεν αμφισβητείται από κανένα. Στις 1-7-11 οι συμβασιοποιήσεις έργων ήταν στο 32% και μέσα σε 2 χρόνια είμαστε στο 128%. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα του Περιφέρειάρχη ή του Αντιπεριφερειάρχη αλλά το αποτέλεσμα μιας εκπληκτικής θεσμικής συνεργασίας χωρίς χρώματα», είπε ο Άρης Γιαννακίδης, δίνοντας ένα τόνο υπερκομματικό στην σύντομη ομιλία του.

Μάλιστα, ανέφερε ότι όταν ο αρμόδιος Επίτροπος έφυγε από την ΑΜΘ και πήγε στην Αθήνα, αποκάλεσε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «πιλότο» για όλη τη χώρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στο CERN και το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί για τη λειτουργία ενός από τα 130 πληροφοριακά συστήματα που λειτουργούν στο ΤΕΙ Καβάλας, ενώ φιλοδοξία είναι να είναι του χρόνου ένα από τα 6 όλου του πλανήτη, θέλοντας να δείξει την πρόοδο που έχει συντελεστεί. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα άλλα μεγάλα έργα-πυλώνες της επόμενης προγραμματικής περιόδου, όπως το Τεχνολογικό Πάρκο της Ξάνθης και το Αντικαρκινικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Δήμος Αβδήρων αποτέλεσε  μια “βιομηχανία παραγωγής ώριμων μελετών” αποδίδοντας τα εύσημα στο Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του, που είχε σαν αποτέλεσμα να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που τέθηκαν. Συνολικά, σημείωσε, πως στην Περιφέρεια υπάρχουν αυτή τη στιγμή έτοιμες μελέτες ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξουν τη μορφή της περιοχής, όπως ο Κάθετος Άξονας της Ξάνθης, η Περιφερειακή της Καβάλας, η υδροδότηση της Ξάνθης, η σύνδεση Δράμας-Καβάλας, έγα που χαρακτήρισε μεγάλα και όχι έργα κομματικής πελατείας.

Φ. Καραλίδης: Υλοποιήσαμε 100% όσα σχεδιάσαμε πριν από 2 χρόνια

«Το αποτέλεσμα που κατορθώσαμε και πετύχαμε, όταν το σχεδιάζαμε πριν από δύο χρόνια, για κάποιους φαινόταν υπερφίαλο αλλά εμείς το υλοποιήσαμε στο 100ο% των στόχων. Θυμάμαι πως όταν συναντήθηκα πρώτη φορά με όλους τους Δημάρχους είχα ζητήσει να υπάρχουν μελέτες για να εγκρίνουμε έργα. Ο Δήμος Αβδήρων ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό είναι το αποτέλεσμα σήμερα» ανέφερε, μιλώντας για τα έργα της περιοχής ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης απαρίθμησε και τα έργα που γίνονται από τις υπηρεσίες της Πειφέρειας. (Γέφυρα Πολυσίτου, Γέφυρα Πηγαδίων, Δρόμος Μυρωδάτου, παράλληλα έργα αναδασμών Γενισέας, υδροδότηση Σελέρου, αναδασμός Κουτσού) ενώ σημείωσε ότι προγραμματίζεται με πόρους της Περιφέρειας το έργο της δημιουργίας κυκλικών κόμβων σε όλες τις διασταυρώσεις της παραλιακής οδού (1,4 εκατ. ευρώ), καθώς και το έργο των αναδασμών Αυξεντίου  και Σουνίου. «Οι αναδασμοί είχαν εξαγγελθεί πριν 12 χρόνια και έμεναν στα συρτάρια, εμείς τα κάναμε πράξη μέσα σε 2 χρόνια».

Πεζοδρόμια και διόδια στο Λάγος

Τέλος πρότεινε δημόσια, μετά από αιτήματα που υπήρξαν από κατοίκους του Λάγους, να γίνουν οι μελέτες από το Δήμο Αβδήρων και να ενταχθούν από την Περιφέρεια, τα έργα κατασκευής νέων πεζοδρομίων στον οικισμό ενώ μίλησε για την περίπτωση της εγκατάστασης διοδίων, μόνο για νταλίκες στο Πόρτο Λάγος, ώστε να «φύγουν» τα μεγάλα φορτηγά, από το Εθνικό Δίκτυο, το οποίο συντηρεί η τοπική κοινωνία.

Μετά την υπογραφή υπήρξε συνεργασία μεταξύ Αντιδημάρχων, Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων και υπηρεσιακών παραγόντων με το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη για διάφορα έργα που προγραμματίζονται, ενώ ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Σουνίου ζήτησε από τους αναδόχους να υπάρξουν προσλήψεις τοπικών εργατοτεχνιτών.

20130828_102152

20130828_102641

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr