Υπάρχει εναλλακτική στο στρατόπεδο της Σταυρούπολης για να αποφευχθεί το camp;

8 Νοεμβρίου 201820:25

Η απόφαση για το στρατόπεδο της Σταυρούπολης έχει ληφθεί, θα προχωρήσει και θα γίνει camp προσφύγων. Η διαδικασία θα γινόταν όπως ακριβώς συνέβη στο στρατόπεδο του Παρανεστίου. Ένα απόγευμα οι κάτοικοι της Σταυρούπολης θα έβλεπαν λεωφορεία να καταφθάνουν και μέχρι να αντιληφθούν τι συμβαίνει, το στρατόπεδο θα έχει μετατραπεί σε camp.

Ήρθε όμως το άρθρο του viadiplomacy.gr στις 24 Οκτωβρίου με τίτλο “Εθνολογική αλλοίωση και η αποκοπή της Ελλάδας από Μακεδονία – θράκη”  όπου ανέφερε πως στο στρατόπεδο της Σταυρούπολης θα γίνει το πρώτο μεγάλο camp προσφύγων στην Θράκη.

Μετά από λίγες ημέρες στο ΓΕΣ αποφάσιζαν σε ποια στρατόπεδα θα μεταφερθούν πρόσφυγες και ανάμεσα σε αυτά και αυτό της Σταυρούπολης. Να σημειώσουμε ότι το στρατόπεδο έχει παραχωρηθεί στο υπουργείο Δημόσιας τάξης κάτι το οποίο αναμένουνε να διαψευσθεί.

Άγνωστο το προφίλ των προσφύγων που θα μεταφερθούν

Αυτό που θα πρέπει να γίνει γνωστό είναι πιο θα είναι το προφίλ των προσφύγων που θα μεταφερθούν στην Σταυρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες του viadiplimacy.gr, αυτοί θα είναι κυρίως Σουνίτες και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Θα πρέπει να δοθούν σχέδια ενσωμάτωσης στον Δήμο Ξάνθης,  οι δουλειές που θα απασχοληθούν, πιο σχολεία θα χρησιμοποιηθούν για τα παιδιά των προσφύγων καθώς επίσης και η στελέχωση Αστυνομίας και κέντρου υγείας θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες 

Μια πρόταση ουσιαστική του Δήμου Ξάνθης μπορεί να αλλάξει τις εξελίξεις

 Η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι στο επόμενο διάστημα, είναι να γίνει μια πρόταση ουσιαστικής χρήσης των εγκαταστάσεων η οποία θα έχει την στήριξη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης να δεσμευτούν και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι. 

Είναι όμως βέβαιο ότι μια τέτοια πρόταση δεν θα στηρίξουν όσοι είναι δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο Νίκος Ανταμπούφης όσο και ο Σάββας Μελισσόπουλος 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr