Οι ΗΠΑ στέλνει B-2 stealth βομβαρδιστικά στην Ευρώπη

11 Ιουνίου 201412:43

Δύο από τα πιο φημισμένα στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ – ένα ζεύγος B-2 βομβαρδιστικά – εμφανίστηκαν στα μάτια των κατοίκων, καθώς έφτασαν στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα για εκπαίδευση.

«Φαίνονται να αψηφούν την επιστήμη!” είπε ένας χρήστης του Twitter στο Cirencester της Αγγλίας, ο οποίος είδε ένα από τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα κατά την πτήση.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του ραντάρ ώστε να αποφύγει τα βομβαρδιστικά πάντα κεντρίζει την προσοχή, καθώς αυτή η αποστολή για εκπαίδευση, έρχεται σε μια στιγμή της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Δελτίο ειδήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας για την αποστολή δεν ανέφερε την κρίση στην Ουκρανία, αλλά μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ευρώπη για παρόμοιες αποστολές εκπαίδευσης για να δείξουν την στήριξη τους στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Για την αποστολή των βομβαρδιστικών, η Πολεμική Αεροπορία είπε, πως γίνονται οι πτήσεις στην Ευρώπη ώστε να εξοικειωθούν με τις αεροπορικές βάσεις και δραστηριότητες στην περιοχή.

“Αυτή η ανάπτυξη στρατηγικών βομβαρδιστικών παρέχει μια πολύτιμη ευκαιρία για την ενίσχυση και τη βελτίωση των σχέσεων με τους συμμάχους και τους εταίρους μας», δήλωσε ο Ναύαρχος Cecil Haney, διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ. «Η εκπαίδευση και η ένταξη των στρατηγικών δυνάμεων δείχνει στους ηγέτες του έθνους μας και τους συμμάχους μας ότι έχουμε το σωστό μίγμα των αεροσκαφών και την εμπειρία να ανταποκριθούμαι σε μια ποικιλία πιθανών απειλών και καταστάσεων.”

Οι B-2s έχουν καταχωρηθεί στην 509η Πτέρυγα βόμβας στη βάση Whiteman Air Force στο Μισούρι.

“Μόλις είδα ένα βομβαρδιστικό Stealth να πετάει πάνω από το σπίτι μας”, δήλωσε ένας άλλος κάτοικος στο Twitter. “Εκπληκτικό αεροσκάφος. Ο γιος μου ήθελε να μάθει αν Batman πετάει σε αυτό.”

Πηγή: www.cnn.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr