ΗΠΑ: Σύντομη και περιορισμένη μια επίθεση κατά της Συρίας

27 Αυγούστου 201312:01

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας σύντομης και περιορισμένης κλίμακας επίθεσης, εκτιμά σήμερα ο αμερικανικός Τύπος, τη στιγμή που οι δυτικές χώρες συζητούν σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση μετά την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, η επίθεση αυτή, σε αντίποινα για την “αδιαμφισβήτητη” χρήση χημικών όπλων, πιθανότατα δε θα διαρκούσε περισσότερο από δύο ημέρες και θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να αποφύγουν μια μεγαλύτερη εμπλοκή στον εμφύλιο στη Συρία, αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, τους οποίους δεν κατονομάζει.

Αλλά και η New York Times εκτιμά ότι ο Ομπάμα, ο οποίος ακόμη εξετάζει τη στρατιωτική επιλογή, θα δώσει πιθανότατα διαταγή για μια περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές της κυβέρνησης, αναφέρει ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πύραυλοι Κρουζ από αμερικανικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο εναντίον συριακών στρατιωτικών στόχων.

Μια επέμβαση θα έπληττε με ακρίβεια επιλεγμένους στόχους και δε θα είχε ως στόχο την ανατροπή του προέδρου ‘Ασαντ, αλλά ούτε και ν’ αλλάξει την πορεία του εμφυλίου, προσθέτει η εφημερίδα.
Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα εντός των προσεχών ημερών πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το καθεστώς ‘Ασαντ ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι στις 21 Αυγούστου.

Πηγή:www.skai.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr