Υπ. Πολιτισμού: Θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Βαγιαζήτ

22 Μαρτίου 201718:34

Τη διαβεβαίωση ότι «θα αποκατασταθεί οπωσδήποτε» η ζημιά που υπέστη το τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο από την πυρκαγιά, έδωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Έχουμε όλα τα στοιχεία και όλες τις πληροφορίες για να το αποκαταστήσουμε πλήρως, να το αποδώσουμε στην κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, είμαστε σε ετοιμότητα και είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό» ανέφερε η κ. Βλαζάκη, η οποία από το πρωί βρίσκεται στο Διδυμότειχο, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημιάς.

Σημείωσε, δε, ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει ως προτεραιότητα το μνημείο, το έχει εντάξει και στα προηγούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και στο τωρινό, το ΕΣΠΑ 2013-2020, και έχουν προχωρήσει οι διάφορες προδιαγραφές που χρειάζονται για την οριστική μελέτη αποκατάστασης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr