Το interreg και η διάχυση των αποτελεσμάτων στην κοινωνία

11 Απριλίου 201210:13

Τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας και ο τρόπος διάχυσης της πληροφορίας στους πολίτες της χώρας είναι το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματoποιήθηκε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και δημοσιογράφοι και στελέχη της της Ένωσης Συντακτών . Στόχος της συνάντησης αφενός μεν, να υπάρξει πλήρης κατανόηση του εύρους και των αξόνων στους οποίους κινείται το πρόγραμμα σε κάθε ξεχωριστό τομέα  και επιλέξιμη περιοχή, αφετέρου δε να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα στην προβολή των αποτελεσμάτων του προγράμματος γενικότερα και κάθε έργου ξεχωριστά.

Τα προγράμματα του στόχου της Ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας εκτείνονται σε ένα μεγάλο εύρος περιοχών που καλύπτουν τη βαλκανική χερσόνησο και την υπόλοιπη Ευρώπη ενώ η Βόρεια Ελλάδα είναι μια από τις περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος καθώς οι περιφέρειές της αποτελούν επιλέξιμες περιοχές σε μια σειρά από πρωτοβουλίες του interreg .

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν και διάφορα προγράμματα όπως οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” που υλοποίησε η Ένωση Συντακτών στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο και στον άξονα “Ελλάδα-Βουλγαρία” με περιοχή ενδιαφέροντος κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και άλλα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στη συνοριακή περιοχή. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr