“Είναι εμπαιγμός ! Δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε πετρέλαιο, αν σήμερα λειτουργούσαν τα σχολεία.”

6 Απριλίου 202110:54

Μαζική κινητοποίηση κάνει σήμερα μπροστά στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης ο Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων, όπου και θα επιδοθεί μια επιστολή διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συμβολική αυτή ενέργεια γίνεται ύστερα από μια σειρά επίμονων ενεργειών που έκαναν τα μέλη του Συνδέσμου όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε, εν μέσω πανδημίας και με όλους τους περιορισμούς που αυτή επέφερε και στη λειτουργία των συστημάτων διαχείρισης των σχολικών μονάδων, να δοθεί παράταση στην ισχύ της θητείας των Σχολικών Εφορειών μέχρι το τέλος του 2021. 

Μιλώντας στο Xanthipress.gr, o Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων, ιατρός – παθολόγος της Ξάνθης κ. Χουσεϊν Μπαλτατζή, υπογράμμισε χαρακτηριστικά : “Αντί να παίζουμε με την υγεία των ανθρώπων, καθώς θα έπρεπε να συγκεντρωθούμε για τις εκλογές εν μέσω πανδημίας, ή να κινδυνολογούμε και έτσι να μην δίνεται παράταση στο διάστημα των δέκα ημερών που ισχύει κανονικά για την εκδήλωση υποψηφιοτήτων και να υποχρεούμαστε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία -με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελάχιστοι υποψήφιοι-, θα έπρεπε να είχε γίνει άλλη διαχείριση για το κοινό καλό.”

Συμπληρωματικά, ο κ. Μπαλτατζή αναφέρθηκε στην προτεινόμενη μέθοδο διορισμού Σχολικών Εφορειών εξαιτίας των ως άνω αναφερομένων δυσκολιών στην εκτέλεση της διαδικασίας η οποία, κατά δήλωση του ιδίου, καμία προσαρμογή δεν είχε στην πραγματικότητα της πανδημίας του Covid-19 : “Είναι εμπαιγμός ! Και υποδηλώνει κακή πρόθεση. Έτσι όπως περιπλέχθηκε η κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε πετρέλαιο, αν σήμερα λειτουργούσαν τα σχολεία. Έχουμε στείλει αιτήματα τόσο στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, όσο και στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, στους Υφυπουργούς κ. Άγγελο Συρίγο και κ. Ζέττα Μακρή, καθώς και στην Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης κ. Ντόρα Μπακογιάννη.”

Στη σημερινή συγκέντρωση θα συμμετέχουν τα μέλη Σχολικών Εφορειών, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, μέλη Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων, Αντιπεριφερειάρχες, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και υποψήφιοι στις εκλογές των σχολικών εφορειών Μειονοτικών Σχολειών .

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr