Είναι η 5η η καλύτερη σεζόν του Vampire Diaries;

18 Νοεμβρίου 201318:00

Η Teddy Picker (κατά κόσμον Στέλλα) τρελαίνεται για ξένες τηλεοπτικές σειρές. Και πριν από δύο μήνες έστησε ένα blog, το ‘Are you series?’ αφιερωμένο αποκλειστικά στην ξένη τηλεόραση, με ειδήσεις, κριτικές, αφιερώματα, λίστες και ό,τι άλλο της τραβά την προσοχή και θέλει να το μοιραστεί με άλλους fans των σειρών.

To Cosmo.gr τη ρώτησε “Είναι η 5η, η καλύτερη σεζόν του Vampire Diaries;” Nα τι απάντησε.

Μπορώ να απαντήσω με μια λέξη: Όχι. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι η σειρά δεν αξίζει. Το τέλος της 4ης σεζόν έχτισε γερά θεμέλια για την φετινή, τα οποία γκρεμίστηκαν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Για 4 ολόκληρες σεζόν η πλειοψηφία των fans της σειράς (και εγώ μαζί), έκαναν υπομονή και περίμεναν τη στιγμή που θα είναι μαζί ο Damon και η Elena. Είχαν υπομονή, γιατί περίμεναν κάτι επικό (όπως ήταν οι δυο τους σαν πραγματικό ζευγάρι), αλλά οι δημιουργοί αποφάσισαν ότι σε 6 επεισόδια το υπέροχο αυτό ζευγάρι θα πρέπει να έχει μόνο 2-3 ωραίες σκηνές. Όλες οι υπόλοιπες μας θύμιζαν διαρκώς ότι η Elena είναι γραφτό να μείνει με το Stefan και πως νοιάζεται πιο πολύ για αυτόν, φτάνοντας μέχρι το σημείο να αναβιώσουν τις καλύτερες στιγμές που είχαν, σαν ζευγάρι.

Αφού είπα τον πόνο μου (!), θα μιλήσω για την πλοκή, τους χαρακτήρες και ότι άλλο (Bonnie) δεν αφήνει την φετινή σεζόν να φτάσει στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων. Ξεκινώντας , μπορώ να πω ότι, φέτος, εξαιτίας των πολλών όμοιων χαρακτήρων (doppelgangers : Elena-Catherine-Amara, Stefan-Silas), οι σεναριογράφοι έχουν παραμελήσει λίγο τους πρωταγωνιστές. Οι χαρακτήρες τους έχουν σταματήσει να εξελίσσονται, όπως γινόταν παλιότερα, γιατί ο χρόνος αναγκαστικά μοιράζεται και στους υπόλοιπους. Πόσους χαρακτήρες όμως μπορεί να παίξει η Nina Dobrev, χωρίς να καταντήσει αστείο; Το μόνο που έχω να προτείνω, είναι να σταματήσουμε στους 3.

Στη συνέχεια, έχουμε την Bonnie και τον Jeremy που δεν με ενθουσίαζαν ποτέ σαν χαρακτήρες, και συνεχίζουν να με βασανίζουν με το να μην “πεθαίνουν”, κυριολεκτικά, με τίποτα. Ευτυχώς ο τρίτος της παρέας, Tyler, θα μας αφήσει για κάμποσο καιρό.

Για να είμαι ειλικρινής , ο μόνος χαρακτήρας που βρίσκω ότι έχει μείνει σταθερός στις αξίες του, το χαρακτήρα του, αλλά ταυτόχρονα έχει εξελιχθεί με το πιο απρόσμενο τρόπο, είναι η Caroline. Είναι πάντα ένα στήριγμα, ξεπερνάει δυσκολίες και εμπόδια για να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει ανάγκη, παίρνει (συνήθως) τις πιο σωστές αποφάσεις και τέλος εκπέμπει απίστευτα θετική ενέργεια, κάθε φορά που εμφανίζεται στην οθόνη του laptop μου. Ο χωρισμός της από τον Tyler είναι, ίσως, το καλύτερο που μπορεί να της συμβεί, για να μπορέσει επιτέλους να ανοίξει τα φτερά της.

Όσον αφορά την πλοκή και τους φετινούς “κακούς”, μέχρι στιγμής όλοι φαίνονται «λίγοι» μπροστά στους παλιότερους. Μέχρι και ο Damon στη πρώτη σεζόν ήταν πιο επικίνδυνος! Σίγουρα υπερβάλλω λίγο, αλλά το θέμα μου είναι, ότι οι κακοί φέτος φαίνεται να νοιάζονται περισσότερο για το πως:

– θα χωρίσουν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι (Ketsia)

– θα αυτοκτονήσουν (Silas)

– να βρουν την οικογένειά τους (Nadia)

Να μην αναφερθώ στην πλοκή που δεν έχει καμία λογική… ‘Έχουν μπλέξει τόσο τα μπούτια τους οι σεναριογράφοι, που βάζουν τους πρωταγωνιστές να κάνουν mini περιλήψεις της υπόθεσης μέσα από απλές συζητήσεις:

-“Γεια σου Stefan, τι κάνεις;”

-“Γεια σου Tessa, πρώην Qetsiyah, που είσαι τρελή και παλαβή και έκανες τον πρώην σου αθάνατο, επειδή σε απάτησε και μετά τον έθαψες και υποτίθεται σκότωσες και τη μοναδική του αγάπη και μου έκαψες το μυαλό και τώρα μπορεί να νιώθω κάτι για σένα και αυτό είναι περίεργο γιατί μοιάζω με τον πρώην σου Silas, που αγαπάς να μισείς(ανάσα) Καλά είμαι!”

Επιστρέφοντας στην αρχή του άρθρου λοιπόν, έχοντας αναλύσει τα θέματα που κάνουν αυτή τη σεζόν του, κατά τ’ άλλα απολαυστικού “The Vampire Diaries”, μέτρια, μένει να ξαναπώ πως, όχι, η φετινή σεζόν δεν είναι η καλύτερη της σειράς. Αλλά, φυσικά, αυτό δεν σταματάει να την κάνει μια από τις πιο ένοχες απολαύσεις της χρονιάς και εννοείται ότι θα συνεχίσω να την βλέπω. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Κάποια στιγμή, μέσα στα επόμενα 16 επεισόδια, μπορεί να διορθωθούν όλα.

Άλλωστε, ό,τι και αν καταλογίζω στους σεναριογράφους της σειράς, ξέρω πάντα ότι έχουν έναν άσο στο μανίκι τους.

Πηγή : cosmo.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr