Ινδικό κοτόπουλο tamarind με πιλάφι και ραΐτα

17 Φεβρουαρίου 201707:32

Μία από τις πιο ωραίες ινδικές συνταγές.

Υλικά Συνταγής

  • {Για το κάρυ} 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια φρέσκια πατάτα σε καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές σε καρέ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. γάλα καρύδας
  • 4 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. σταφίδες
  • λίγα φιστίκια κάσιους και Αιγίνης (ωμά) {Για το πιλάφι}
  • 2 φλ. basmati
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 8 σπόρους κάρδαμο (πράσινο)
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • λίγο φρέσκο τζίντζερ
  • δαφνόφυλλο
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • 2 φλ. αρακά
  • αλάτι και πιπέρι [Για τη ραΐτα] 2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι με την φλούδα χωρίς τους σπόρους
  • τσίλι σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κάρυ

Ζεσταίνουμε το λάδι. Αφήνουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά να μελώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις πιπεριές .
Με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο. Το ρίχνουμε στα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το ζωμό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο κόλιανδρο η μαϊντανό. Τέλος πασπαλίζουμε με σταφίδες και Κάσιους
Σερβίρουμε με πιλάφι και ραΐτα.

Για το πιλάφι
Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά. Σωταρουμε για 1′.προσθέτουμε το ρύζι .αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρει το ρύζι ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10′ με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια είναι έτοιμο.
Τότε προσθέτουμε τον αρακά. Δεν ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5′ στην φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί για 5-10′.

Μέχρι εδώ η συνταγή ανήκει στην κατηγορία «ειδική διατροφή» για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Από την στιγμή που προσθέτουμε την ραΐτα, αυτό παύει να ισχύει.

Για τη ραΐτα κόβουμε το αγγούρι σε πολύ μικρά καρέ, το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και απλά ανακατεύουμε.

Πηγή: argiro.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr