Ινδία: Κάθε δύο ώρες μια γυναίκα πεθαίνει λόγω έκτρωσης!

22 Ιουλίου 201313:30

Σοκαριστικά είναι τα τα στοιχεία που παρουσιάζει το περιοδικό TIME για τις επικίνδυνες εκτρώσεις στην Ινδία.

Όπως αποκαλύπτει το γνωστό περιοδικό, κάθε χρόνο, 19 με 20 εκατομμύρια γυναίκες διακινδυνεύουν τη ζωή τους με το να υποβληθούν σε μη ασφαλείς αμβλώσεις, που πραγματοποιούνται κάτω υπό ανθυγιεινές συνθήκες, από αναρμόδιους «ειδικούς» ή ασκούμενους γιατρούς.

Στην Ινδία, το πρόβλημα των μη ασφαλών αμβλώσεων είναι ιδιαίτερα οξύ, ενώ τραγικά είναι και τα στατιστικά, σύμφωνα με τα οποία κάθε δύο ώρες μια γυναίκα πεθαίνει λόγω έκτρωσης! Το 2012 στη χώρα αυτή αναφέρθηκαν 620.472 εκτρώσεις, όμως, οι ειδικοί λένε ότι ο πραγματικός αριθμός των εκτρώσεων που διενεργήθηκαν στη χώρα θα μπορούσε να είναι τόσο υψηλός που να ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια! Τα δύο τρίτα από αυτά, μάλιστα, πραγματοποιούνται πολύ μακριά από εξουσιοδοτημένες εγκαταστάσεις υγείας, ενώ δεν αφορούν κατά πλειοψηφία σε εγκυμοσύνες εκτός γάμου.

Πολλές μη ασφαλείς αμβλώσεις, τέλος, πραγματοποιούνται σε παντρεμένες γυναίκες που δεν γνωρίζουν και δε μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη και για οικονομικούς ή προσωπικούς λόγους δεν επιθυμούν να αποκτήσουν και άλλο παιδί. Παράλληλα δε μπορούν να ταξιδέψουν σε μια κλινική και έτσι καταφεύγουν σε μη ασφαλείς αμβλώσεις.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr