Ημερίδα του ΚΠΕ Βιστωνίδας για το i-Guide και την ψηφιακή εφαρμογή παιδικού παιχνιδιού, την Πέμπτη

14 Δεκεμβρίου 201515:00

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας Ξάνθης διοργανώνει ημερίδα ενηλίκων διάρκειας 3 ωρών περίπου με θέμα: «Εφαρμογή και αξιολόγηση του τουριστικού οδηγού κινητής τηλεφωνίας i-Guide και παρουσίαση εφαρμογής ψηφιακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού ».

Η ημερίδα απευθύνεται σε 35 ενήλικες και θα υλοποιηθεί στην Ξάνθη την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου σε αίθουσα του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης (ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ) ,Μάρκου Μπότσαρη 20 και στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Στόχοι της ημερίδας είναι:

1. Η παρουσίαση , η πιλοτική εφαρμογή και η αξιολόγηση του Τουριστικού Οδηγού Κινητής Τηλεφωνίας « i-Guide» Ειδικότερα: Το i-Guide είναι ένα σύστημα που παρέχει ηλεκτρονική φωνητική ξενάγηση και πληροφορίες για περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αφύλακτες αρχαιολογικές τοποθεσίες και χώρους πολιτιστικής αξίας, όπου δεν παρέχονται βασικές πληροφορίες ή αυτές που παρέχονται δεν είναι άμεσα προσβάσιμες από τους επισκέπτες. Η πιλοτική εφαρμογή του i-Guide ξεκινάει από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί είναι η Παλιά Πόλη της Ξάνθης), τα Στενά του Νέστου και ο Αρχαιολογικός Χώρος των Αβδήρων (Πολύστυλο).

Περιλαμβάνει πάνω από 900 φωτογραφίες, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, πανοράματα, 70 τμήματα από βιβλία, ηχητικά αρχεία, προτεινόμενες διαδρομές στους χώρους ξενάγησης, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια και ακροστιχίδες. Πρόκειται για μια καινοτόμο πρόγραμμα ψηφιακής τεχνολογίας που η εφαρμογή του κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη σε σχολικές ομάδες.

Η εφαρμογή του κινητού θα παρουσιαστεί από τον καθηγητή του ΔΠΘ κ. Χαμζά Χ. και το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον επιστημονικό συνεργάτη κ. Πάντζογλου Χ.

2. Παρουσίαση ψηφιακής εφαρμογής παιδαγωγικού παιχνιδιού «αναζήτησης θησαυρού» με χρήση κινητών συσκευών ( smart phone, tablet ) Την εφαρμογή θα παρουσιάσει ο Σταυριανός Αθανάσιος/ εκπαιδευτικός.

Πρόγραμμα Ημερίδας 17ης Δεκεμβρίου 2015

17.00 – 17.15 Προσέλευση, εγγραφές.
17.15 – 17.45 Παρουσίαση του project i-Guide /Πάντσογλου Χρήστος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός / Επιστημονικός συνεργάτης
17.45 – 18.15 Παρουσίαση χρήσης της εφαρμογής/ Χαμζάς Χρήστος, καθηγητής Δ.Π.Θ.
18.15 – 19.45 Υλοποίηση παιχνιδιού «αναζήτησης θησαυρού» με χρήση κινητών συσκευών ( smart phone, tablet ) / Σταυριανός Αθανάσιος
19.45 – 20.10 Εφαρμογές – περιήγηση στη Παλιά Πόλη της Ξάνθης με τη χρήση i-Guide
20.10 – 20.20 Αξιολόγηση ημερίδας Αιτήσεις συμμετοχής

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούμε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους απευθείας στο ΚΠΕ Βιστωνίδας στο τηλ. 25410 96926 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: mail@kpe-viston.xan.sch.gr Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Αρθρογράφος