Ημερίδα μητρικού θηλασμού στο Επιμελητήριο Ξάνθης

17 Μαΐου 201611:18

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης , μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας , διοργανώνει Επιστημονική- Ενημερωτική Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού με θέμα « Μητρικός θηλασμός, είναι στη φύση μας!», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου στο Επιμελητήριο Ξάνθης και ώρα έναρξης 10:00 π.μ. .

Είσοδος ελεύθερη!

Η ημερίδα απευθύνεται σε παιδιάτρους, μαιευτήρες-γυναικολόγους, γενικούς ιατρούς, μαίες, νοσηλευτές, φοιτητές τομέων υγείας, καθώς και σε παλιούς, νέους και μέλλοντες γονείς, θηλάζουσες μητέρες και μη, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν θεμελιωδώς πάνω σε θέματα τα οποία θα εισηγηθούν επαγγελματίες υγείας και αφορούν τον μητρικό θηλασμό καθώς και την ουσιαστική υποστήριξη πάνω σε αυτόν, δεδομένου ότι ο θηλασμός συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα για κάθε παιδί και για κάθε μητέρα σε αυτόν τον κόσμο!

Αναλυτικότερα ακολουθεί το πρόγραμμα εισηγήσεων της ημερίδας :

1. Αλέξανδρος Α. Αμμάρι MD, MSc,
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Επιστημονικός
Διευθυντής Ιδιωτικής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής “Άγιος Δημήτριος” – Θέματα : “α) Αιμοδοσία και θηλασμός” και β) “Παράλληλη κύηση και θηλασμός”.

2. Δρ. Κωτούλα Αγγελική, παιδίατρος- πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC – Θέματα : ” Θηλασμός από τη θεωρία στη πράξη : α) προβλήματα στήθους και θηλών, αίτια-αντιμετώπιση-πρόληψη β) θηλασμός και εργασία και γ) επαναγαλακτισμός”.

3. Δρ. Ξεφτέρης Αναστάσιος Βιολόγος-Γενετιστής MSc, PhD – Θέμα : “Βασικά συστατικά του μητρικού γάλακτος – Ασπίδα στην ανάπτυξη των νεογνών”.

4. Χριστίνα Τσιμούδη, Ψυχολόγος – Εμψυχώτρια ομάδων – Θέμα : “Επιλόχειος κατάθλιψη κ θηλασμός”.

Μοναδικός σκοπός και αποστολή της ομάδας είναι να διαφωτίσει όλες τις μητέρες να κατανοήσουν τον θηλασμό, να ενημερωθούν και να βοηθηθούν μέσα από σωστή πληροφόρηση, ενθάρρυνση και αλληλοϋποστήριξη ώστε να θηλάσουν και να αποθηλάσουν με αγάπη και ένστικτο τα παιδιά τους. Η δράση της ομάδας είναι καθαρά εθελοντική!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
https://www.facebook.com/events/1022505734501022/
hmerida-mhtrikou-thilasmou

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr