Ημερίδα για τους εκπροσώπους των Μητροπόλεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

20 Σεπτεμβρίου 201614:35

Πραγματοποιήθηκε χθες  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Επιμορφωτική Ημερίδα για τους Υπευθύνους των Γραφείων Τύπου των Ιερών Μητροπόλεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε εφαρμογή σχετικής αποφάσεως της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ημερίδα ξεκίνησε με προσευχή και τον χαιρετισμό του Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ακολούθησε προσλαλιά του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου Χατζηαντωνίου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εισηγήσεις ανέπτυξαν οι Αλέξανδρος Κατσιάρα, Ειδικός Επιστημονικός Συμβούλος Επικοινωνίας, Ενημερώσεως και Παιδείας της Ιεράς Συνόδου και Διευθυντού του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Μ.Μ.Ε. και Εκκλησία» και ο κ. Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης, Λέκτορος Θεολογίας με θέμα: «Εργαστηριακό Σεμινάριο: Τα θεολογικά κριτήρια στην επικοινωνία της Εκκλησίας μέσα από τα Μ.Μ.Ε.» και ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους επιμορφωμένους.

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής, και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, οι οποίοι έκαναν σημαντικές και ωφέλιμες παρεμβάσεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr