Ημερίδα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Δήμο Αβδήρων. Την Τετάρτη στη Γενισέα

23 Ιανουαρίου 201414:04

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και ο Δήμος Αβδήρων διοργανώνουν ημερίδα με θέμα  «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Από την Ιδέα στην Πράξη»  την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, στις 17:30, στην Αίθουσα του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών Βαλκανικών Χωρών & στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γενισέας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

17.30 –17.45: Χαιρετισμοί

Βασίλειος Τσολακίδης, Δήμαρχος Αβδήρων

Δημήτρης Μπαρδακίδης, Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirectΞάνθης

17.45 –18.45: Α΄ Μέρος

Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Νομικό και Φορολογικό Πλαίσιο στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή

Ένωση, Δυνατότητες Χρηματοδότησης:Δρ. Ιωάννης Νασιούλας,Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Επιχειρηματικό πνεύμα που φέρνει λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα: AphroditeBouikidis, Σύμβουλος του Παγκόσμιου Δικτύου Κοινωνικών Επιχειρηματιών Ashoka.

Ερωτήσεις/συζήτηση

 18.45 –19.00: Διάλλειμα για καφέ

 19.00 –19.50: Β΄ Μέρος

Η κοινωνική οικονομία και οι σχετικές πολιτικές της ΕΕ -Ποιές είναι οισχετικές εξελίξεις στην Ευρώπη:ΝίκοςΧρυσόγελος,Ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πράσινων (skypecall).

Παρουσίαση καλής πρακτικής:Νικόλαος Σμολοκτός,Πρόεδρος ΔΣ Κοιν.Συν.Επ. Φιλάδελφος Δράμας.

 Παρουσίαση καλής πρακτικής: Όλγα Θεοδωρικάκου, Εκπρόσωπος ΚΟΙΣΠΕ Κλίμαξ Plus(skypecall).

 Ο αντίκτυπος των προϊόντων που προέρχονται από συνεταιριστικές επιχειρήσεις στους καταναλωτές:Κατερίνα Γεροστεργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας.

 19.50 –20.00: Σύντομο διάλλειμα

 20.00 –21.00: Γ΄ Μέρος -Παράλληλες Δραστηριότητες–Πολιτιστικό Κέντρο Γενισέας

Προβολή Ντοκιμαντέρ: “Κοινωνική Οικονομία: Mια εναλλακτική λύση”, της ΣοφίαςΠαπαχρήστου, συμπαραγωγή του Ιδρύματος Heinrich Böllκαι του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων,ΝίκουΧρυσόγελου.

 Εργαστήριομε θέμα «Σύσταση και Επιχειρηματική Ανάπτυξη Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων». Εισηγητής: Δρ. Ιωάννης Νασιούλας

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr