Ημερίδα Δικτύωσης Κέντρων Κοινοτήτων από τον Δήμο Ξάνθης

8 Μαΐου 201814:14

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Κομνηνών Ξάνθης η «1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» από τον Δήμο Ξάνθης, την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018.

Την ημερίδα διοργάνωσε  η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Αθλητισμού Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ», η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι Δομές που σχεδιάστηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020, λειτουργούν στους Δήμους, αποτελούν τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών και παρέχουν ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών υπηρεσιών “One Stop Shop” στους κατοίκους τους. Στόχος τους, η καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, η υποστήριξη προώθησης της απασχόλησης και η κοινωνική ένταξη, ευάλωτων κυρίως ατόμων, μέσω ενεργειών βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου.

Με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών, με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι και εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινότητας  του Νομού Ξάνθης και άλλων γειτονικών Νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην ημερίδα έγινε προβολή του έργου των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων του Νομού Ξάνθης, καθώς και Καλές Πρακτικές του Κέντρου με παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Ξάνθης, αλλά κυρίως έγινε ενημέρωση και αποσαφήνιση θεμάτων για την υποστήριξη και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Επίσης, αναλυθήκαν θέματα σχεδιασμού, συγκρότησης και λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας, θέματα άμεσου αντικειμένου εργασίας τους όπως ο Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης, το Κ.Ε.Α., ο ρόλος του Ο.Α.Ε.Δ. κ.α., καθώς και θέματα απαιτήσεων διαχείρισής τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr