Η ηλεκτροκίνηση στο Δήμο Ξάνθης. Συναντήσεις του Δημάρχου με στόχο τη μετατροπή του στόλου οχημάτων !

1 Δεκεμβρίου 201418:28

Τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε τη Δευτέρα, μετά από πρόσκλησή του, ο Γιώργος Αγερίδης, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός και Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)

 

Στην σύσκεψη που ακολούθησε, παρουσία του Επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ Αθανάσιου Καρλή καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν οι δυνατότητες εκτεταμένης χρήσης ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Ξάνθης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με το Δήμο Ξάνθης, θα διευρυνθούν επίσης οι δυνατότητες χρηματοδότησης από Εθνικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια.

 

Μάλιστα, μακροπρόθεσμος στόχος του Δήμου φαίνεται πως είναι η μετατροπή όλου του στόλου των οχημάτων στην ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων ώστε να επιτυγχάνεται, οικονομία, προστασία του περιβάλλοντος και ενεργειακή αυτάρκεια.

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr