Εικόνα κανονικότητας στο παζάρι με την λειτουργία για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο εν μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων

4 Ιουλίου 202011:24

Κανονικά βρίσκουν τους πωλητές στο παζάρι της Ξάνθης σήμερα οι καταναλωτές, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με την ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης. Βασικές προϋποθέσεις, ωστόσο, είναι : 

α. η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών των τριών (3) μέτρων με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

β. η υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους τους πωλητές

Αποφασίστηκε πως το παζάρι λειτουργεί παρά την παράταση των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων σε όλους του Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Για το θέμα της λειτουργίας του παζαριού δημιουργήθηκε έντονος διάλογος τις προηγούμενες ημέρες -και μάλιστα σε σχέση με την λειτουργία του το προηγούμενο Σάββαρο- με την παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου να υπερασπίζεται την αγωνία των παραγωγών κι εμπόρων της Ξάνθης με αυτοψία στο παζάρι και διάλογο μαζί τους το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας μιλώντας για “παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής του κ.Τσέπελη έχει οδηγήσει τους βιοποριστές του παζαριού και τους επαγγελματίες της πόλης μας σε αδιέξοδο.”

Ο Δήμος Ξάνθης, επίσης με δημόσια τοποθέτησή τους, δήλωσε πως “θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να εξυπηρετείται πάντα το Δημόσιο Συμφέρον και τα συμφέροντα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξάνθης, προσπερνώντας κάθε κακόβουλη προσπάθεια που βάζει σε προτεραιότητα, προσωπικά, ταπεινά, μικροπολιτικά  συμφέροντα, που στρέφονται ενάντια  στο όφελος της περιοχής μας.”

Αν εξαιρέσει πάντως κανείς την πολιτική αντιπαράθεση επί του θέματος της λειτουργίας και με ποιο τρόπο και προϋποθέσεις του παζαριού, το σημαντικό είναι πως οι πωλητές, παρά την κοινωνική και οικονομική δοκιμασία που περνά ο νομός Ξάνθης με την υγειονομική κρίση του Covid-19 και την επιβολή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, έχουν μπει σε ένα καθεστώς ομαλοποίησης της εργασίας τους, μετά και από την απόφαση θεσμικών οργάνων των γειτονικών νομών να εξαιρέσουν τους Ξανθιώτες από την συμμετοχή στις λαϊκές αγορές τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr