ΙΚΕΑ : Ασφαλή για κατανάλωση τα κεφτεδάκια

28 Μαρτίου 201318:30

 

Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων από τον ΕΦΕΤ στο προϊόν κεφτεδάκια διαπιστώθηκε ότι όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά σε ίχνη κρέατος αλόγου και ασφαλή για κατανάλωση, ανακοίνωσε η ΙΚΕΑ

Αναλυτικά :

“Η ΙΚΕΑ HOUSEMARKET HELLAS θεωρεί την εμπιστοσύνη των πελατών της ως θεμελιώδη προτεραιότητα.

Για το λόγο αυτό:
• Η ΙΚΕΑ ΗΟUSEMARKET HELLAS από την πρώτη στιγμή που ανιχνεύθηκε στην Τσεχία ίχνος κρέατος αλόγου σε δείγματα από κατεψυγμένα «κεφτεδάκια» συγκεκριμένου προμηθευτή από τη Σουηδία, προέβη άμεσα σε προληπτική διακοπή πωλήσεων των προϊόντων στην Ελλάδα με δική της πρωτοβουλία. Τα προϊόντα αυτά φυλάσσονται κατεψυγμένα, μέχρις ότου βρεθεί η βέλτιστη διαδικασία διαχείρισης, σύμφωνα με την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης.

• Η ΙΚΕΑ HOUSEMARKET HELLAS σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να διαθέσει προς πώληση αυτά τα προϊόντα, επειδή θέλει να είναι βέβαιη ότι ανταποκρίνονται πλήρως στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών με βάση και τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές της ΙΚΕΑ International. Ως εκ τούτου, αν και είναι αρνητικά σε ίχνη κρέατος αλόγου και ασφαλή για κατανάλωση, όσοι καταναλωτές επιθυμούν μπορούν να τα επιστρέψουν στα καταστήματα ΙΚΕΑ, ώστε να τους καταβληθεί το αντίτιμο της αγοράς.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα αφορά πλέον συνολικά τις διαδικασίες ελέγχου της διατροφικής αλυσίδας και έχοντας ως στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση των ψηλών προδιαγραφών ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων τροφίμων που διατίθενται στα καταστήματά της, η IKEA HOUSEMARKET HELLAS, σε συνεργασία με την IKEA International και τους εμπλεκόμενους προμηθευτές, έχει ήδη προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στη διαδικασία παραγωγής.

Συγκεκριμένα:
ü Μειώθηκε ο αριθμός των προμηθευτών κρέατος για αποτελεσματικότερο και αμεσότερο έλεγχο. Παράλληλα διασφαλίζεται σταδιακά η πλήρης ιχνηλασιμότητα μέχρι τη φάρμα.
ü Ενισχύθηκαν οι διαδικασίες για την απόλυτη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και την τήρηση των προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με τους κανονισμούς HACCP, το διεθνές πρότυπο ISO 22000, την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
ü Εντάχθηκαν άμεσα με δική μας πρωτοβουλία αναλύσεις DNA σε μόνιμη βάση και σε όλες τις παρτίδες προϊόντων «κεφτεδάκια» και λουκάνικων (Hot Dog), τα οποία και θα είναι από εδώ και στο εξής τα μοναδικά προϊόντα από κιμά ή πρόσμιξη κρέατος που θα πωλούνται στα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Η ΙΚΕΑ ΗΟUSEMARKET HELLAS σύντομα θα παραλάβει και θα διαθέσει προς πώληση νέες παρτίδες του προϊόντος «κεφτεδάκια», η σύσταση των οποίων έχει διασφαλιστεί με τους πρόσθετους ελέγχους DNA από την ΙΚΕΑ Ιnternational.

Για να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι είστε απόλυτα σίγουροι για την ποιότητά μας. Γιατί πάνω απ’ όλα θέλουμε να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr