Ικανοποιητική η προσεύλευση στα Δημοτικά της Ξάνθης για το σημερινό πρώτο μάθημα

1 Ιουνίου 202016:42

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα 1η Ιουνίου οι μαθητές της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης και στην Ξάνθη μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. 

Η συμμετοχή των μαθητών εκτιμάται αρκετά ικανοποιητική καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των συμμετεχόντων της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης στο πρώτο μάθημα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης στα δημοτικά σχολεία (πλην των μειονοτικών) προσήλθε το 70,4% των μαθητών και το 90,5% των εκπαιδευτικών. Στα μειονοτικά δημοτικά προσήλθε το 56,4% των μαθητών και το 93,4% των εκπαιδευτικών. 

Στα νηπιαγωγεία, οι γονείς μάλλον αντιμετώπισαν με μεγαλύτερη χαλαρότητα την επιστροφή των παιδιών τους στη σχολική τάξη καθώς, μόλις των 44,2% των λιλιπούτειων μαθητών εμφανίστηκε πέρασε σήμερα την πύλη του νηπιαγωγείου ενώ το 88,6% των νηπιαγωγών προσήλθε κανονικά στο μάθημα.

Για την πρώτη ημέρα επιστροφής στην σχολική κανονικότητα στην Ξάνθη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμητρα Ντομπρίκη, σχολίασε: “Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά και οι δάσκαλοι φρόντισαν να δημιουργήσουν και πάλι ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα στις σχολικές μονάδες του νομού μας δείχνοντας στους μαθητές πώς να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών αλλά και συνολικά να τηρούν κάποιους κανόνες προστασίας στους χώρους του σχολείου. Επίσης, λειτούργησε κανονικά και το πρόγραμμα των γευμάτων. Όλα τα παιδάκια που είχαν ανταποκριθεί και είχαν εκδηλώσει επιθυμία για γεύμα, το παρέλαβαν κανονικά.”

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr