ΙΚΑ: Στα 345,6 ευρώ η προσωρινή σύνταξη χηρείας

16 Νοεμβρίου 201612:53

Το προσωρινό ποσό των 345,60 ευρώ θα επιμερίζεται σε χήρες και ορφανά μέχρι να εκδοθούν οι εγκύκλιοι, προκειμένου να λάβουν τις οριστικές συντάξεις χηρείας που προκύπτουν από τον νέο νόμο Κατρούγκαλου. Αυτό αναφέρει νέο έγγραφο του ΙΚΑ, όπως σημειώνει η εφημερίδα Καθημερινή.

Ειδικότερα, στο έγγραφο εξηγείται πως το ποσό που αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 15 ετών ασφάλισης –το οποίο προβλέπεται στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ως προσωρινή παροχή μέχρι την οριστική απονομή των νέων συντάξεων χηρείας– ανέρχεται σε 345,60 ευρώ. Το ποσό αυτό μοιράζεται ανάλογα με τα ποσοστά επιμερισμού των δικαιοδόχων μελών στη σύνταξη λόγω θανάτου σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου (ο επιζών σύζυγος λαμβάνει το 50% της σύνταξης του θανόντα και κάθε παιδί από 25%) και δεν μπορεί να υπολείπεται των 345,60 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως οι εν λόγω διατάξεις αφορούν θανάτους που έχουν επέλθει από 13/5 και μετά, καθώς για θανάτους από 12/5 και νωρίτερα εφαρμόζεται το παλιό καθεστώς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr