Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης : “Ο κόσμος που έρχεται θα είναι ψηφιακός”

8 Απριλίου 202110:05

«Ο κόσμος που έρχεται θα είναι ψηφιακός. Και στον κόσμο αυτό θα κινηθεί,  τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός τομέας. Το κράτος της χασούρας, της γραφειοκρατίας, της παραπομπής του πολίτη από γραφείο σε γραφείο, το κράτος των καθυστερήσεων και της ταλαιπωρίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες  δεν μπορεί να προκάνει όσα έχει να κάνει. Χρειάζεται ψηφιακό μετασχηματισμό. Χρειάζεται να συνεχίσουμε αυτό που ήδη ξεκινήσαμε», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό του στην 2η διαδικτυακή εκδήλωση των Digital Talks@DT&S, με θέμα: «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Εργασία, στην Εκπαίδευση, στην καθημερινότητα μας».

Και πρόσθεσε: «Ο ψηφιακός κόσμος δεν αφορά μόνο το κράτος. Αφορά την εκπαίδευση και την ανάγκη επανεκπαίδευσης. Αφορά την εργασία, τη συνεργασία,  τις επικοινωνίες. Αφορά τις επιχειρήσεις και τις νέες επενδύσεις, την παραγωγή και την παραγωγικότητα, την έρευνα και την καινοτομία. Μια σειρά οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες -το ηλεκτρονικό εμπόριο η τηλεργασία  και η τηλε- συνεργασία-  δεν θα παραμείνουν απλά και μόνο σαν διαδικασίες υποκατάστασης  των δραστηριοτήτων που είχε απαγορεύσει ο ιός. Θα ανατρέψουν το επιχειρηματικό μοντέλο, θα ανατάξουν τις προτεραιότητες των επιχειρήσεων -μικρών και μεγάλων-  και θα δημιουργήσουν νέες δυνατότητες. Οφείλουμε λοιπόν, να προσαρμοστούμε να εκπαιδευτούμε και να επενδύσουμε  σ΄αυτό που έρχεται.  Να αποκλείσουμε σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο την ψηφιακή φτώχεια. Αλλά και να βγούμε μπροστά. Και σε όλα αυτά  οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε ικανό ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε τώρα και τους πόρους που απαιτούνται». 

Ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε όσον αφορά την καινοτομία, την ιδιαίτερη σημασία που έχει το γεγονός ότι στην περιοχή μας και υπό την «ομπρέλα» του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), λειτουργεί η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας η οποία καλείται να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο ως συντονιστής και επιταχυντής των καινοτόμων ιδεών και έργων. Και υπογράμμισε ως «εξαιρετικά θετικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι παγκόσμιοι επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως η Cisco, η Pfizer, η Microsoft, η Amazon και πολλοί άλλοι, στηρίζουν την προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, κάνουν επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες, παρέχουν ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους επιστήμονες και δίνουν στην ουσία ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας, τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr