Ιερώνυμος: Από πλευράς Εκκλησίας, διαχωρισμός με το κράτος δεν υπάρχει

9 Απριλίου 201713:15

Διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας δεν υπάρχει, το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, ο οποίος επισημαίνει πως η Εκκλησία δέχεται πόλεμο και αισθάνεται ότι είναι υπό εξόντωση.

Μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα” ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι κατηγορηματικός και σαφής. “Όποιος θέλει να μας ακολουθήσει, ας μας ακολουθήσει, όποιος δεν θέλει ας μην μας ακολουθήσει”, τονίζει, “από πλευράς Εκκλησίας δεν υπάρχει χωρισμός με το Κράτος. Εμείς θέλουμε καθαρούς διακριτούς ρόλους. Αφού έχουμε διακριτούς ρόλους πώς μας αφαιρούν την περιουσία όποτε θέλουν; Πώς επεμβαίνει στη ζωή της Εκκλησίας ένα κράτος που λέει ότι είναι αριστερό; Πού δεν έχει σχέση με την Εκκλησία;”.

Απαντώντας για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι πολλοί υπερβάλλουν λέγοντας για τον σύνδεσμό του με τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είπε ότι έχει ιδιαίτερη σχέση, ότι κουβεντιάζουν και όχι μόνο πολιτικά. Το ίδιο κάνει και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με τον Πάνο Καμμένο. 

Τι είπε για…

Τον Προκόπη Παυλόπουλο: “Φροντίζει για όλα. Η πατρίδα τού χρωστά, δεν ξέρω όμως μέχρι πού φτάνουν οι αρμοδιότητές του”.

Τον Αλέξη Τσίπρα: “Τον λυπάμαι τον Τσίπρα για όλα αυτά που τραβάει. Έπεσα στα βάτα… Έχει διάθεση, θέλει, αλλά…”

Τον Νίκο Φίλη: “Ο κ. Φίλης ξέρει πολύ καλά τα πράγματα, είναι πανέξυπνος, επένδυση έκανε πάνω σε αυτό το θέμα και θα φανεί από την εξέλιξη των πραγμάτων”.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Συζητάμε εποικοδομητικά και πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται πλήρως τις θέσεις της Εκκλησίας”.

Για τα Θρησκευτικά: “Φανταστήκατε ποτέ τον υπουργό να πάει να πει σε Έλληνες μουσουλμάνους ότι το Κοράνι δεν θα το διδάξετε έτσι αλλά θα το διδάξετε όπως σας λέω εγώ; Πώς επεμβαίνει στη ζωή της Εκκλησίας ένα κράτος που λέει ότι είναι αριστερό, που δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με την Εκκλησία;”

Για την πολιτική: “Έχω αρχίσει να μην πιστεύω σε κόμματα, πιστεύω σε ανθρώπους, και άνθρωποι καλοί υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και κακοί σε όλα τα κόμματα”.

Για την περιουσία της Εκκλησίας: “Πολλοί άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν γνωρίζουν και συνεχώς αναπαράγουν το μεγάλο παραμύθι για την εκκλησιαστική περιουσία”.

Για το τζαμί στην Αθήνα: “Είμαι επιφυλακτικός. Να μάθουν οι άνθρωποι αυτοί ότι έχουμε αγάπη, είμαστε φιλόξενοι, αλλά δεν είναι εδώ ο τόπος τους, ο προορισμός τους είναι να πάνε στην πατρίδα τους”.

Για τον γάμο ομοφύλων: “Αυτό δεν λέγεται γάμος, είναι μια εκτροπή. Τα παιδιά δεν έχουν δικαιώματα; Στο θέμα της υιοθεσίας αναφέρομαι. Υπάρχει πάντα ο μπαμπάς και η μαμά. Ούτε δύο μπαμπάδες, ούτε δύο μαμάδες”.

capital.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr