Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Η κυβέρνηση καταργεί δικαιώματα εργαζομένων – Ραντεβού στο πεζοδρόμιο

21 Ιουνίου 201622:18

Με βαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, αποχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) από τη συνάντηση με τη διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά.

«Η κυβέρνηση επιχείρησε σήμερα να νομιμοποιήσει, μέσω μίας αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, με τεχνάσματα, μηχανορραφίες και μεθοδεύσεις, την αντεργατική κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Οπως κατήγγειλε «σε αυτή την προσπάθειά της, επιλεκτικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποδομήσει τη θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων, που δεν είναι άλλη από τον εθνικό διαπραγματευτή των εργαζομένων, τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας».

Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση «επιλεκτικά, προσκάλεσε συγκεκριμένες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις οποίες θεωρούσε φιλικά προσκείμενες προς αυτή, προκειμένου να νομιμοποιήσει ή μάλλον να κατασκευάσει συνενόχους και συμμετέχοντες σε αυτό το άγριο έγκλημα, που έχει διαπραχθεί από το περασμένο καλοκαίρι, εις βάρος των εργαζομένων και των ιδιωτικών υπαλλήλων της χώρας».

Ο πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων εξέξησε ότι «σε καμία περίπτωση με την παρουσία μου, δεν θα μπορούσα να νομιμοποιήσω αυτή τη διαδικασία: Αποχώρησα καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών».

Παραδέχθηκε ότι «κάποιοι από αυτούς δυσαρεστήθηκαν» αλλά επέμεινε: «Δεν ζητάω συγγνώμη. Το ραντεβού θα ανανεωθεί, όχι στα γουναράδικα, αλλά στα πεζοδρόμια, όπου οι εργαζόμενοι μαχητικά, ενωτικά και αποφασιστικά, θα δώσουν τη μάχη τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και της λαίλαπας που έρχεται στα εργασιακά».

Πηγή: iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr