Με ιδιώτες και ΕΣΠΑ η διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια ΑΜΘ. 6,4 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν για τη μονάδα διαχείρισης στην Αλεξ/πολη

23 Αυγούστου 201412:16

Επισημοποιείται η εμπλοκή των ιδιωτών στη διαχειρίση των απορριμμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, παράλληλα με την κρατική συμμετοχή.Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο τρέχον ΕΣΠΑ έργα που σχετίζονται με τον νέο περιφερειακό σχεδιασμό την Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μέρος της κρατικής χρηματοδότησης στα δύο έργα, το σύνολο των οποίων θα κατασκευαστεί με σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΣΔΙΤ).

Οι διαγωνισμοί για την ανάθεση σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ της κατασκευής και λειτουργίας νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στις Περιφέρειες Ηπείρου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησαν το 2013 και σήμερα βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Εν τω μεταξύ, το Δημόσιο εξέδωσε αποφάσεις με τις οποίες εντάσσει σε κοινοτική χρηματοδότηση (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) κάποια από τα έργα που συνδέονται με τις νέες εγκαταστάσεις:

Με 6,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του ΧΥΤΥ χωρητικότητας 705.000 κ.μ. στη θέση «Μαυρότοπος» του αγροκτήματος Ποτάμου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Εκεί θα καταλήγει ό,τι απομένει μετά την επεξεργασία των απορριμμάτων από παρακείμενο εργοστάσιο.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr