Ειδικό τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές

21 Μαΐου 201511:17

Δίνει έσοδα έως και 180 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στο Δημόσιο

Σχέδιο με τεκμηριωμένα στοιχεία για την επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές με συντελεστή 1 τοις χιλίοις αναμένεται να παρουσιάσει σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλλες. Πληροφορίες για το εν λόγω σχέδιο της κυβέρνησης έφερε στη δημοσιότητα ο ειδησεογραφικό ιστότοπος «in.gr» στις 5 Μαΐου αναφέροντας τότε πως η συγκεκριμένη παρέμβαση είχε τιμολογηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και προέβλεπε πως το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει σε ετήσια βάση έως και 180 εκατ. ευρώ από τον νέο φόρο.

Στα ΜΜΕ παρουσιάζονται δύο σενάρια για τη φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Θα φορολογούνται είτε οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ είτε αυτές των άνω των 300 ευρώ. Ο φόρος που θα μπει στις συναλλαγές με τις τράπεζες αναμένεται να είναι από 0,1% ως και 0,2% του ποσού της συναλλαγής. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές, επισημαίνουν πως δεν θα φορολογούνται οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες καθώς έτσι θα ακυρωνόταν το μέτρο για το πλαστικό χρήμα.

Πηγή: athensvoice.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr